Versuri, muzică și vin. Alătură-te poetei basarabene, Romina Chetraru, la lansarea volumului său de debut, „.ul”

21208279_1471600476254140_637345496_n

Romina Chetraru, o tânără poetă originară din Republica Moldova, care își face studiile în Torino, Italia, invită toți iubitorii de poezie la evenimentul de lansarea a volumului său „.ul”. Evenimentul va începe la ora 18:30 și va avea loc pe str. Columna 170, Bloc C, et. 5.

Romina Chetraru studiază Artă Aplicată și Design la Torino, Italia și aici poți urmări un interviu cu tânăra.

În volumul său de debut poezia devine grafică. Versurile au fost lecturate de poetul Nicolae Dabija, care spune următoarele:

„Poemul e autentic pentru că nu şi-a pierdut inocenţa, iar inocenţei nu îi e ruşine nici de cuvinte, nici de tăceri. Timpul se scurge pe alături de clipe făcându-le să rămână.

În acest volum sunt prezente persoane care se dezbracă de gânduri ca peştii de solzi, tot aici se văd paşii celor plecaţi fără semne de punctuaţie, în timp ce inima ţi se zbate în piept ca un delfin într-un acvariu prea strâmt, grăbindu-te să strângi stelele ca pe nişte rufe uscate într-o primăvară eternă.

Pe când Poetul este copilul care respiră aerul de taină al candorii sub cerul dizolvat în surâsuri. Oracolul nu se explică. Minunea nu se justifică. Iar lumea însăşi în contextul miracolului poeziei, e o dimineaţă care continuă la nesfârşit.

Ceea ce am citit e poezie. Poezia însăşi.
Şi ea are un nume: Romina Chetraru. Salutaţi-o!”

Poemele vor fi interpretate de actrița Daniela Burlaca și audiată de toți doritorii, la un pahar de vin.

Seara se va încheia cu o sesiune de autografe și o surpriză pentru participanți. Intrarea este liberă, iar numai în ziua evenimentului, cartea tinerei poete va putea fi procurată la un preț redus.

Aici poți afla detalii despre eveniment.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente