A tamponat un bărbat pe trecerea pietonală, l-a dus la spital şi a fugit. Un şofer din Criuleni, reţinut

Un şofer originar din raionul Criuleni, de 38 ani, a tamponat ieri un pieton, în timp ce acela traversa regulamentar o stradă din capitală. Şoferul a transportat victima la spital, însă apoi a părăsit sediul fără să anunţe organele de drept. Poiţiştii l-au reţinut pe conducătorul auto pe o stradă din Chişinău.

Accidentul s-a produs iei, 29 august, în jurul orei 12.10, la intersecţia străzii Vlaicu Pârcalab şi bd. Ştefan cel Mare. Victima accidentului rutier s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 55 ani din capitală.

Şoferul automobilului a fost localizat pe o stradă din capitală şi escortat la sediul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău pentru audieri şi documentarea tuturor circumstanţelor în care s-a produs incidentul. Individul s-a dovedit a fi originar din raionul Criuleni, în vârstă de 38 ani, care recent ar fi revenit de peste hotarele ţării.

Bărbatul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău.

El riscă o amendă în mărime de până la 13 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 3 ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 2 ani.

Este de menţionat că, suspectul a ignorat prevederile Regulamentului Circulaţiei Rutiere, şi anume punctul 12, care stipulează obligaţiunile şoferului în cazul în care a nimerit într-un accident rutier.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.