Krasnoselski: Argumente pentru unirea Moldovei cu Transnistria nu sunt. Autorităţile de la Chişinău una spun şi alta fac

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Argumente privind unirea Moldovei cu Transnistria nu există. Cel puţin asta susţine liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski, potrivit căruia autorităţile de la Chişinău continuă să tensioneze situaţia din jurul stângii Nistrului, blochează procesul de negocieri, încearcă să limiteze legăturile RMN şi să o izoleze din punct de vedere informaţional.

„Daţi-mi cel puţin un argument care poate uni Transnistria cu Moldova la ziua de astăzi. Ele nu există. De aceea, colegilor moldoveni le propun să plece de la problema politică – nu sunteţi pregătiţi pentru asta, ocupaţi-vă de apropiere. econonomie, cultură, domeniul umanitar. Chestiuni sunt multe. Iar drept răspuns ce auzim? Ce fel de declaraţii? Puncte de control şi tensionare, decizia Curţii Constituţionale, a Parlamentului. Cum să facem aici? Ieşirea e doar una – să ne ţinem de statalitatea noastră, a Transnistriei”, a subliniat Krasnoselski în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Tiraspol.

Liderul de la Tiraspol a mai menţionat că Transnistria este un membru cu drepturi şi obligaţiuni egale al procesului de negocieri, iar „tendinţa Moldovei de a izola RMN” este calificată drept o „acţiune unilaterală” de încălcare a drepturilor acesteia.

Întrebat dacă este pregătit să se întâlnească cu conducerea Moldovei pentru a discuta problemele actuale ale agendei de negocieri, Krasnoselski a menţionat că partea transnistreană nu poate fi satisfăcută de „întâlniri de dragul întâlnirilor”. „Trebuie ca dialogul să fie funcţional, să se ateste o mişcare îaninte”, a spus liderul separatist.

În realitate însă, consideră Krasnoselski, autotirăţile de la Chişinău una spun şi alta fac.

„Preşedintele a promis că nu va fi nimic. Nicio problemă. Iar ulterior au apărut punctele de control. Iară un exemplu al acţiunilor reale. Noi nu vom admite încălcarea drepturilor cetăţenilor transnistreni, indiferent de cetăţenie. Dacă aceste acţiuni vor fi reale în timp şi spaţiu, vor încălca drepturile cetăţenilor transnistreni, vă asigur, vom lua măsuri asimetrice”, a constatat Krasnoselski.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...