Anatol Țăranu: Alegerile din 2018 fac ca PDM și Igor Dodon să aibă interese diferite

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Alegerile parlamentare din 2018 îi fac pe Partidul Democrat și președintele Igor Dodon să meargă pe căi diferite și să aibă interese diferite. Declarația în acest sens a fost făcută de analstul politic Anatol Țăranu în cadrul emisiunii „Sfatul Țării” de la postul de televiziune 10TV.

Anatol Țăranu consideră că ar putea întâmpla să asistăm la un război adevărat între aceste două forțe politice – PDM și președintele Igor Dodon. „Acum problema mare este cât de departe va ajunge Vladimir Plahotniuc în lupta împotriva lui Igor Dodon. Situația politică din Republica Moldova este una foarte incertă în această privință, fiindcă orientarea anti-Plahotniuc a opoziției de dreapta, ori ar părea de paradoxal, de ceastă dată îl avantajează pe Dodon pentru că îi oprește elanul anti-Dodon al lui Plahotniuc”, spune analistul, transmite IPN.

În opini anlistului, forțele democratice pro-europene din Republica Moldova trebuie să găsească o formulă pentru a reduce influența lui Igor Dodon la niște cote nepericuloase pentru cursul european al. „Partidul Democrat dispune de posibilități mediatice enorme pentru ca într-un răstimp scurt să-l prefacă pe Dodon într-o figură discreditată”, afirmă Anatol Țăranu.

De asemenea, analistul spune că, după alegerile din 2018, guvernarea va fi una de coaliție, dar nu se știe cine cu cine vor fi aliați: PDM cu PSRM, PDM cu partidele de dreapta sau acestea din urmă vor face coaliție cu PSRM pentru a-l distruge pe Vladimir Plahotniuc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...