Seulul pregăteşte trupe speciale care să-l ucidă pe Kim Jong Un, dacă începe un război

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Coreea de Sud antrenează o unitate a forţelor speciale pentru a se infiltra în Coreea de Nord şi a-l asasina pe Kim Jong Un, în cazul izbucnirii unui război. Informaţia apare în contextul în care Nordul a lansat marţi o rachetă care a trecut pe deasupra Japoniei.

The Telegraph scrie că Seulul pregăteşte trupe speciale care să se infiltreze în Phenian, unde să-i caute pe liderul suprem al ţării şi pe cei mai apropiaţi consilieri ai săi.

Planul face parte din strategia Sudului în ce priveşte eventualitatea unui atac din partea vecinilor şi a începerii unui război convenţional, care ar fi astfel încheiat mai rapid.

Luni, preşedintele sud-coreean Moon Jae In a fost întrebat în legătură cu revizuirea apărării ţării. Moon a transmis Ministerului Apărării să implementeze reforme în armata, pentru a face faţă provocărilor tot mai mari din partea Coreei de Nord.

În cazul unui conflict convenţional care ar izbucni în Peninsula Coreana, artileria Nordului ar urmă să bombardeze liniile de apărare ale Sudului, de-a lungul Zonei Demilitarizate, precum şi capitală Seul, care se află la câteva zeci de kilometri de graniţa.

Însă ar dura săptămâni până când sud-coreenii ar urma să primească întăriri din partea Statelor Unite, inclusiv blindate grele şi alte echipamente. Astfel, vor fi identificate mai mult de 1.000 de ţinte primare în Coreea de Nord care să fie eliminate de către rachete, în acelaşi timp în care un atac convenţionale este oprit.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...