/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

12,5 mln lei pentru renovarea Bibliotecii pentru copii „Ion Creangă”. Sediul a fost extins cu 450 m2

missing
30 august 2017, ora 13:13

Proiectul de reconstrucție și renovare a sediului central al Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” a fost finanțat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. Lucrările efectuate au constat în extinderea spațiului cu peste 450 m2, schimbarea acoperișului, modernizarea sistemelor termic, electric și anti-incendiar, renovarea spațiilor existente.

În mesajul său adresat publicului prezent ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc a mulțumit tuturor care au contribuit prin munca lor la redeschiderea acestui sediu, prin efortul statului care a însemnat cca 12,5 mln lei.

De asemenea, oficialul și-a exprimat recunoștința pentru aportul adus de Programul Novateca la dezvoltarea și modernizarea bibliotecilor din țară, dar și ambasadelor acreditate în Republica Moldova care au venit cu proiecte în beneficiul bibliotecilor, inclusiv a Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”. Monica Babuc s-a referit la noua Lege a bibliotecilor, aprobată recent de Parlament, care va însemna un pas serios în transformarea acestor instituții corespunzător provocărilor timpului. Ministrul a mulțumit tuturor bibliotecarilor din țară pentru dedicație profesională și implicare personală, remarcând rolul oamenilor de cultură de a cultiva dragostea pentru lectură a copiilor și a-i aduce mai aproape de carte.

Instituția dispune acum de condiții mai bune pentru dezvoltarea serviciilor moderne și organizarea programelor destinate diferitor categorii de utilizatori. Adolescenții beneficiază de o sală spațioasă unde pot studia, lucra la proiecte împreună cu colegii, își pot pregăti temele pentru acasă. Secția Mediatecă dispune de un spațiu nou, unde utilizatorii pot accesa Internetul, utiliza diverse resurse informaționale electronice. A fost creat și dotat cu echipament, inclusiv cu sprijinul Programului Novateca, Centrul de Excelență și Formare, unde se desfășoară acțiuni de instruire pentru copii, profesori, părinți și bibliotecari, în special în utilizarea TI, a tabletelor. Acum biblioteca dispune de o Sală pentru evenimente, unde au loc întâlniri, lansări de carte, conferințe, ateliere și alte acțiuni, și un Maker Space, unde se desfășoară atelierele de handmade, clubul de robotică. Holul de la parterul Bibliotecii, devenit foarte spațios și decorat cu o pictură murală ce reprezintă personaje din opera crengiană (autor Violeta Zabulica-Diordiev), va putea găzdui evenimente la care să participe și persoanele cu dizabilități.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram