A tamponat un pieton în faţa Primăriei capitalei, l-a transportat la spital, dar nu a anunţat oamenii legii. Ce riscă şoferul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un locuitor al capitalei în vârstă de 55 de ani a fost tamponat ieri pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, chiar în faţa Primăriei. Accidentul s-a produs în jurul orei 12:10, în timp ce pietonul traversa regulamentar la intersecţia străzii Vlaicu Pârcalab cu bulevardul central, în rezultatul căruia s-a ales cu leziuni corporale. Potrivit oamenilor legii, şoferul a transportat victima la spitalul de urgenţă, după care a plecat fără a anunţa despre acest lucru organele de drept, precum prevede procedura legală.

Angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutiere care s-au prezentat la faţa locului au iniţiat acţiuni speciale de investigaţii de comun cu Secţia analiza informaţiilor din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, pentru a localiza automobilul şi reţine conducătorul auto. Acesta a fost localizat pe o stradă din capitală şi escortat la sediul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău pentru audieri şi documentarea tuturor circumstanţelor în care s-a produs incidentul. Individul s-a dovedit a fi originar din raionul Criuleni, în vârstă de 38 ani, care recent ar fi revenit de peste hotarele ţării.

În temeiul materialului probatoriu acumulate de către poliţişti şi circumstanţele preliminare constatate, bărbatul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău. Acesta riscă o amendă în mărime de până la 13.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 3 ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 2 ani.

Este de menţionat că, suspectul a ignorat prevederile Regulamentului Circulaţiei Rutiere, şi anume punctul 12, care stipulează obligaţiunile şoferului în cazul în care a nimerit într-un accident rutier.

CITIȚI ȘI...