Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ședință de „maximă importanță” a…

Ședință de „maximă importanță” a Consiliului Municipal Chișinău, anulată din lipsă de cvorum. „Riscăm să nu fie reparate străzile și stația de epurare”

Ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chişinău (CMC), în cadrul căreia urma să fie pusă în discuție acordarea de împuterniciri viceprimarului municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, să fie operate modificări la o decizie anterioară a CMC și să fie aprobate modificările la Contractul de împrumut încheiat între Primăria municipiului Chişinău şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), nu a avut loc din lipsă de cvorum. 


La ședință au fost prezenți doar 18 consilieri. Nu au participat consilierii Partidului Popular European și o parte a celor socialiști.

Ședința CMC de astăzi urma să aibă pe ordinea de zi următoarele subiecte:

1)    Cu privire la delegarea de împuterniciri viceprimarului municipiului Chişinău, domnul Nistor Grozavu;
2)    Cu privire la operarea modificărilor în decizia CMC nr. 5/4 din 11.05.2017;
3)    Cu privire la aprobarea modificărilor operate la Contractul de împrumut din 02.12.2011, încheiat între Primăria municipiului Chişinău şi Banca Europeană pentru reconstrucţie şi Dezvoltare.

„Vreau să vă informez că orice zi de întârziere cu acest grant aduce cheltuieli suplimentare, deoarece nu pot începe lucrările. Ce ține de chestiunea numărul 2 de pe ordinea de zi – nu putem instala stația de epurare de la poligonul din str. Uzinelor 205 fiindcă în decizia precedentă nu a fost indicată suma concretă, deoarece nu o cunoșteam, iar cel mai grav este chestiunea nr. 3. Mâine este termenul limită de aprobare a acestui acord adițional pentru acest credit necesar pentru executarea lucrărilor la rețelele de pe următoarele 3 străzi”, a declarat, după ce ședința a fost anulată din lipsă de cvorum, primarul general interimar, Nistor Grozavu.

„Chestiunile care erau programate pentru a fi discutate astăzi sunt de maximă importanță pentru municipalitate și pentru cetățeni. Dacă până mâine nu se ia o decizie, riscăm să nu fie reparate toate străzile și proiectul de reabilitare a stației de epurare să nu poată fi continuat. Calificăm ca un gest de maximă iresponsabilitate din partea socialiștilor care se ascund prin cabinete pe aici prin primărie și celor de la PPEM care nu au binevoit să vină”, a declarat consilierul liberal Ion Cebanu.

Consilierul din partea Partidului Nostru, Ilian Cașu, a declarat că „salută” intenția de a discuta public unele proiecte ale municipalității, doar că are mai multe nelămuriri ce țin de creditul de la BERD. „Noi salutăm intenția de a discuta public aceste subiecte de maximă importanță pentru municipalitate însă personal, după ce am analizat documentele privind acest grant BERD pentru stația de epurare, eu am câteva întrebări și aș fi apreciat chiar și niște experți să fie prezenți în sală ca să avem posibilitatea să obținem cât mai multă informație pertinentă și s-o oferim oamenilor”.