Coreea de Nord nu se calmează: Ultima rachetă a fost „preludiul tirului cu rachete spre Guam”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Regimul din Coreea de Nord lansează noi ameninţări, în ciuda rezoluţiei ONU care condamnă lansarea unei noi rachete de rază medie.

Presa oficială de la Phenian a declarat că racheta de marţi a fost doar „primul pas” al operaţiunilor militare în Pacific, ameninţănd că ar putea urma noi rachete, potrivit BBC News.

Coreea de Nord a lansat noi ameninţări la adresa insulei americane din Pacific, Guam, pe care o denumeşte „o bază avansată de invazie”.

Racheta coreeană de marţi a parcurs peste 2.700 de km, a trecut pe deasupra insulei japoneze Hokkaido, unde au fost declanşate alarme de atac, înainte să cadă în Pacificul de Nord.

Regimul de la Phenian a publicat şi o fotografie (mai sus) cu racheta lansată marţi.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat că ultima lansare de rachetă a fost „prima etapă a unei operațiuni militare a Armatei Poporului din Coreea de Nord în Pacific și un preludiu semnificativ” al tirului cu rachete spre insula Guam.

Kim Jong-Un ar fi supervizat personal această ultimă lansare, a indicat KCNA.

„Testul nu a avut niciun impact asupra securității țărilor vecine”, susține agenția nord-coreeană de presă, citată de AFP. Kim Jong-Un a exprimat o „mare satisfacție” după această lansare, adaugă agenția de presă a regimului de la Phenian.

Nu în ultimul rând, lansarea a avut loc la 29 august, dată la care s-au împlinit 107 ani de la Tratatul din 1910 între Japonia și Coreea, în virtutea căruia Tokyo a colonizat Peninsula Coreeană, indică KCNA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...