Boom imobiliar în Chișinău. În anul 2017, prețul apartamentelor ar putea să scadă cu circa 12%

basconslux.md

În ianuarie-iunie 2017, în Republica Moldova au fost date în exploatare 4.102 locuințe (apartamente și case individuale de locuit) cu suprafața totală de 327.500 de metri pătrați sau cu 34,3 % mai mult față de ianuarie-iunie 2016.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2014, creșterea este de aproape patru ori, iar acest nivel este cel mai mare din ultimii opt ani. Aceste date publicate de Biroul Național de Statistică (BNS) denotă că în țară, dar mai ales în Chișinău se atestă un veritabil boom imobiliar, scrie moldstreet.com.

Potrivit experților, această creștere s-ar datora în mare parte scăderii prețurilor de pe piață, dar și dării în exploatare a mai multor proiecte imobiliare din Chișinău.

Anterior speciaiștii de la bursa imobiliară LARA au prognozat că în anul 2017 se va accentua tendința din ultimii șase-șapte ani de scădere a prețului spațiului locativ din Chișinău, iar costul mediu al unui metru pătrat de spațiu locativ pe piața primară din Chișinău s-ar putea diminua cu 9-12 %.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente