Un fost mare fotbalist, șocat de prețurile de transfer: Beckham ar costa miliarde

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Roy Keane e uimit de „explozia” preţurilor în fotbalul mondial. PSG a plătit 222 de milioane de euro pentru Neymar şi va mai achita 180 de milioane de euro pentru Kylian Mbappe, iar Keane şi-a imaginat sumele cu care ar fi fost vânduţi jucători din generaţia sa dacă ar fi jucat acum.

Fost căpitan al lui Manchester United timp de opt ani, irlandezul ajuns la 46 de ani e convins că fostul său coleg de pe Old Trafford, Ryan Giggs, ar fi costat o sumă astronomică dacă s-ar fi născut două decenii mai târziu.

„Jucătorii medii au ajuns să coste 35 de milioane de lire. Dumnezeule, unde s-a ajuns! Giggs cred că ar costa, la preţurile de acum, două miliarde de lire, iar David Beckham şi Ruud van Nistelrooy câte un miliard”, a declarat Keane, care a jucat între 1993 şi 2005 pentru United.

Roy Keane a glumit atunci când a fost pus să se evalueze şi pe sine: „Probabil aş costa 3,75 milioane de lire acum”. Este exact suma care a fost plătită în 1993 de United lui Nottingham Forest pentru transferul său, care a fost în acel moment un record al sumei de transfer achitată pentru un britanic.

Ryan Giggs a jucat pentru Manchester United toată cariera de seniori, între 1990 şi 2014, şi a cucerit 13 titluri, două Ligi ale Campionilor, patru Cupe, trei Cupe ale Ligii Angliei, nouă Supercupe ale Angliei, Supercupa Europei, Cupa Intercontinentală şi Mondialul cluburilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...