Ambasadorul Federaţiei Ruse, în vizită la MAEIE: Chișinăul insistă pe retragerea trupelor rusești din Transnistria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur l-a primit astăzi pe Ambasadorul Federaţiei Ruse, Farit Muhametşin. În cadrul întrevederii s-a discutat despre situația actuală şi perspectivele dialogului politic bilateral.

În contextul abordării subiectului prezenţei militare ruse pe teritoriul Republicii Moldova, ministrul Galbur a reconfirmat intenţia ţării noastre de a promova includerea pe agenda sesiunii a 72-a a Adunării Generale ONU a unui subiect suplimentar intitulat „Retragerea completă a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Andrei Galbur a subliniat faptul că această iniţiativă nu vizează retragerea militarilor ruşi care fac parte din forţa trilaterală de menţinere a păcii ce operează în zona de securitate din regiunea transnistreană.

În acelaşi context, au fost abordate unele aspecte legate de promovarea procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană.

Amintim că, la mijlocul lunii august curent autoritățile Republicii Moldova au solicitat Organizației Națiunilor Unite să includă subiectul scoaterii trupelor militare străine de pe teritoriul țării noastre, pe agenda zilei a celei de-a 72 sesiune a Adunării Generale a ONU, care se va desfășura la începutul lunii viitoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...