Minori implicaţi în furturi şi vagabondaj pe străzile capitalei, depistaţi de poliţişti

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi minori cu vârstele de 13 ani şi 14 ani au fost depistaţi de oamenii legii în anexa unui bloc aflat în proces de construcţii, unde au improvizat un pat pe care dormeau. Aceştia s-au dovedit a fi locuitori ai capitalei, fiind conduşi la Inspectorat pentru documentare, iar persoanele tutelare solicitate să se prezinte pentru a fi predaţi conform procedurii. Despre caz a fost sesizată administraţia publică locală.

Alţi trei minori au fost reţinuţi de către un echipaj mobil al Batalionului Reacţionare Operativă, după ce au pătruns într-o gheretă de pe teritoriul unei pieţe agricole, de unde au sustras diverse bunuri materiale. Ei s-au dovedit a fi domiciliaţi în capitală, cu vârstele cuprinse între 14 ani şi 17 ani, fiind observaţi pe timp de noapte la intersecţia străzilor Calea Ieşilor cu Milano, în jurul orei 03:00. Bunurile sustrase au fost depistate asupra lor, fiind escortaţi la Inspectoratul de Poliţie al sectorului Buiucani, pentru a fi cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

Conform legislaţiei în viagoare minorii riscă să fie sancţionaţi cu amendă în mărime de la 13.000 lei la 27.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Minorii au fost depistaţi în contextul activităţilor profilactice desfăşurate de oamenii legii cu scopul prevenirii şi combaterii criminalităţii juvenile, de depistare a minorilor care vagabondează pe străzi sau prin imobile aflate în construcţii, cu ulterioara sesizare a administraţiei publice locale pentru luare de atitudine conform competenţei.

Poliţia Capitalei continuă activităţile specifice la acest compartiment.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...