(foto, video) Trei tineri din Moldova participă la un concurs de design din România. Află cu ce proiecte s-au prezentat

Orange România organizează un concurs de design, printre participanții căruia se numără și trei tineri din Republica Moldova. Vezi cu ce proiecte ingenioase au venit aceștia!

Primul proiect îi aparține lui Andrei Gramatschi și se numește „Roll”.

Roll este o lampă minimalistă cu o boxă bluetooth, senzori climă și un asistent inteligent integrat. Portabilă și cu un design minimalist, este un minunat cadou pentru cei ce se axează pe simplitate și sunt atenți la detalii.

Datorită funcțiilor sale această lampă creează o atmosferă impresionantă în orice încăpere. Lumina caldă va transforma spațiul într-un loc mai primitor, nu va obosi ochii și poate fi folosită ca lumină de veghe. Fiind conectată prin Bluetooth, ea poate fi controlată prin intermediul aplicației. Cu ajutorul acesteia poți aprinde lumina, mări sau micșora intensitatea ei, citi datele senzorilor de climă, schimba cântecul sau volumul acestuia, schimba unghiul de înclinare a sursei de lumină. Poți modifica unghiul de înclinare cu ajutorul aplicației de pe device sau mișcând cu mâna brațul lămpii în poziția dorită. Atunci lampa își schimbă centrul de greutate pentru a menține echilibrul în poziția nouă. Datorită construcției sale este creată iluzia depășirii forței de greutate, astfel fiind obținut aspectul „dinamic” al lămpii.

 

 

Al doilea proiect este al lui Andrei Zabca, fiind intitulat „EM Power Bank”,
Power bank cu Memorie Internă (la alegerea utilizatorului). Dispozitivul dat te va face să nu ai grijă de memoria și bateria telefonului în timp ce nu ești acasă. Cu acest dispozitiv poți asculta și muzică, dar în același timp îl mai poți folosi și ca bec. Un element de baza al „EM” consta în faptul că poate fi folosit ca suport (pentru telefon).

 

Aici poți urmări un video despre designul proiectului creat.

 

Ultimul, dar nu cel din urmă, este designul lui Mihail Stamati, „Provocare Offline”.

Dispozitivul „Provocarea offline” este destinat în special locurilor de întâlnire dintre prieteni. Pentru fiecare persoană care se lasă provocată există o marjă de timp în care își poate verifica mesajele și răspunde la apeluri, dar nu mai mult de 60 de secunde în sumă. Aceste date sunt înregistrate de un micro procesor și în caz că cineva depășește termenul de 60 de secunde, pe ecranul central al dispozitivului se activează culoarea care corespunde secțiunii în care a stat telefonul, ceea ce înseamnă că persoana a pierdut provocarea și va plăti întreaga consumație de la masă (în caz că e vorba de o întâlnire la cafenea, bar etc).

bbd5dd1202b1325c8172bc9a4c9dd53f4c29ab8d

8f1a3652061d64b1b47e71eda342ecc312820a05

02bb059ddf2b44c92df6b0cd74039ad501f8e3de

Aceste trei proiecte și multe altele sunt înaintate spre a fi votate. Nu uita să dai un like pentru designul tău preferat pe Orange România.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente