/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ PAS l-a turnat pe Dodon. Președintele este acuzat de trădare de patrie și vrajbă

missing
29 august 2017, ora 19:15

Așa cum au anunțat duminică, cei de la PAS au depus astăzi, la Procuratura Generală, un denunț penal împotriva lui Igor Dodon.

„În acest denunț penal noi am prezentat toate acțiunile persoanei respective pe care noi le considerăm contrare prevederilor legale și celor constituționale”, menționează Sergiu Litvinenco, membru PAS.

Fiecare articol din denunț îl inculpă pe Dodon pe cinci-șase capete de acuzare. De exemplu, PAS susține că Dodon ar fi încălcat legislația atunci când a participat la festivitățile prilejuite de ziua proclamării „Republicii Găgăuzia”, atunci când l-a felicitat cu ocazia victoriei în alegeri pe șeful grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski sau atunci când a participat la evenimentele legate de împlinirea a 25 de ani de la instituirea misiunii rusești de pacificare la Nistru.

„Noi avem decizia curții Constituționale care spune că este neconstituțională prezența unei armate străine pe teritoriul Republicii Moldova”, mai menționează membrul PAS.

Litvinenco a precizat că nu se așteaptă la decizii miraculoase ale autorităților în legătură cu acest denunț penal, pentru că, spune el, Procuratura este controlată politic. El speră, totuși, ca acțiunile lui Dodon să primească o calificare juridică: „Cunoaștem un lucru. Aceste instituții sunt plătite din banii publici și ele trebuie să-și facă datoria în interesul cetățeanului. Președintele este ales prin fraudă și manipulare și încalcă prevederile legale”.

Cei de la Procuratura Generală au primit petiția. Aceasta urmează să fie examinată, iar cei de la PAS vor primi un răspuns.

Serviciul de presa al Președinției a refuzat sa comenteze denunțul PAS, precizând că șeful statului va veni ulterior cu o reacție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram