Doi tineri din Căuşeni, reţinuţi pentru proxenetism. Aceştia promiteau unor tinere slujbe bine plătite în Bucureşti, iar acolo le impuneau să se prostitueze

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi tineri din raionul Căuşeni au fost reţinuţi de oamenii legii pentru traficarea unor fete cu statut social vulnerabil. Aceştia le promiteau tinerelor slujbe bine plătite în orașul București, iar după ce le transportau în România, acestea erau obligate să se prostitueze. Angajații Poliției de Frontieră, în conlucrare cu Procuratura municipală, a reuşit reţinerea în flagrant delict a celor doi suspecţi.

Potrivit Procuraturii, acum trei luni, echipa mixtă formată din ofițerii de investigații din cadrul IGPF, ofițerii de urmărire penală ai Aeroportului Internațional Chișinău și procurori, a intrat în posesia unei informații despre doi locuitori ai raionului Căușeni, ambii de 23 de ani, care profitând de naivitatea tinerelor și de situația lor materială precară, le racolau și le transportau în România.

Astfel, în baza informațiilor acumulate, dar și în vederea reținerii proxeneților în flagrant delict, a fost realizat un filaj al acțiunilor infracționale. În rezultat, s-a stabilit că persoanele vizate după identificarea potențialei victime, acorda suportul necesar în perfectarea actelor de călătorie. Ulterior, asigura nemijlocit transportarea acesteia peste frontiera de stat. În acest sens, pe traseul Chișinău-Leușeni, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea acestora în timp ce intenționau să iasă din țară împreună cu o tânără racolată.

Pe numele ambilor reținuți au fost emise mandate de arest preventiv pentru 25 și respectiv 30 de zile. Polițiștii de frontieră continuă cercetările în scopul identificării altor victime, dar și a persoanelor implicate în infracțiune.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...