/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Un fost șef de la FISC, trimis în judecată. A restituit ilegal unei companii jumătate de milion de lei

missing
29 august 2017, ora 12:16

În cursul acţiunilor de urmărire penală procurorii au constatat că, folosind intenţionat situaţia de serviciu, inculpatul a întocmit şi a determinat alţi angajaţi din subordine să dispună restituirea TVA din buget, în sumă de 510.202 lei, companiei Labean Prime – fondată şi condusă de persoane apropiate acestuia. Temei pentru restituirea TVA au servit pretinsele acte de control ale fiscului, în care au fost incluse date false.

Astfel, în mod ilegal, din bugetul de stat a fost transferată acestei firme suma de bani, care datorită reacţionarii prompte a organelor de control au fost blocaţi pe contul persoanei juridice respective, astfel autorii infracţiunii fiind în imposibilitate de a intra în posesia banilor.

Fapta inculpatului a fost calificată drept tentativă de abuz de serviciu şi dacă va fi găsit vinovat de cele incriminate, inculpatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 3 ani ori amendă în mărime de la 32 500 lei pînă la 57 500 lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe o perioada de până la 5 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram