Pompierii au lichidat mai multe incendii de vegetație în Trușeni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pe parcursul zilei de ieri pompierii din țară au lichidat mai multe incendii de vegetație. Intervenția specialiștilor a fost necesară la stingerea gunoiștii din apropierea localității Trușeni, municipiul Chișinău.

Apelul la Serviciul 901 a fost recepționat la ora 21.18 minute, iar pompierii au intervenit pentru a localiza arderea, care risca să se răspândească. Conform informațiilor prealabile de foc a fost afectată o suprafață de 1 ha de gunoi. Localizarea incendiului a avut loc la ora 22.10 minute.

În urma arderii nimeni nu a avut de suferit. O altă intervenție a echipelor de pompieri a avut loc ieri la ora 20.13 minute pe str. Hipodromului din sec. Râșcani a municipiului Chișinău. Aici arderea a cuprins o suprafață de 300m 2 de vegetație uscată din apropierea pădurii.

Salvatorii au reușit lichidarea incendiului fără ca acesta să distrugă spațiul forestier. Toate circumstanțele producerii arderii urmează a fi stabilite.

Serviciul Situații Excepționale al MAI amintește că până pe 1 septembrie se menține pericolul excepțional de incendii, iar riscul aprinderii vegetației este mult mai mare.

În acest context pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă gunoaie și resturi menajere.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...