Moscova acuză Washingtonul că vrea să agraveze tensiunile în Venezuela prin adoptarea de sancţiuni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul de Externe rus a acuzat luni Statele Unite că încearcă să ‘agraveze tensiunile’ în Venezuela prin adoptarea de noi sancţiuni împotriva guvernului preşedintelui Nicolas Maduro, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Aceste sancţiuni împotriva sectoarelor financiar şi petrolier ale Venezuelei vizează (…) agravarea problemelor economice” din ţară într-un moment în care au apărut „primele semne de stabilitate în politica internă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului rus, Maria Zakharova.

„Ele (sancţiunile) încurajează partea intransigentă (a opoziţiei), care nu vede o oportunitate politică fără înlăturarea autorităţilor venezuelene”, a spus purtătorul de cuvânt. „Însăşi logica sancţiunilor prevede o agravare a tensiunilor’ în ţară, a subliniat ea.

Casa Albă a anunţat vineri că preşedintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care impune noi sancţiuni Venezuelei pentru a-l forţa pe preşedintele Nicolas Maduro să pună capăt regimului dictatorial pe care l-a instituit în această ţară.

Ordinul semnat de Trump interzice orice tranzacţie cu instrumente financiare (acţiuni, obligaţiuni) emise de guvernul de la Caracas sau de compania petrolieră de stat venezueleană PDVSA, fără să afecteze însă tranzacţiile comerciale sau umanitare.

Venezuela a denunţat „cea mai gravă agresiune” împotriva poporului său după anunţul Casei Albe.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...