Coreea de Sud avertizează că regimul de la Phenian se pregăteşte de un nou test nuclear

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oficiali ai Coreei de Sud au anunţat, luni, că regimul de la Phenian se pregăteşte pentru efectuarea celui de al şaselea test nuclear, în contextul în care nord-coreeni îşi păstrează retorica belicoasă la adresa Statelor Unite, relatează CNN.

Serviciul Naţional de Informaţii (NIS) de la Seul a prezentat un raport parlamentarilor sud-coreeni, în care se scoate în evidenţă că au detectat semne că Phenianul se pregăteşte de un nou test nuclear.

Kim Byung-kee, parlamentar al Partidului Democrat din Coreea de Sud, a afirmat că NIS a transmis informaţii cu privire la Coreea de Nord, despre care se precizează că „şi-au finalizat pregătirile pentru efectuarea unui test nuclear de la centrul pentru testare nuclear Punggye-ri”.

Oficiali nord-coreeni au afirmat luni că SUA vor fi pedepsite sever pentru exerciţiile militare pe care le desfăşoară împreună cu Coreea de Sud.

Cu toate că exerciţiile desfăşurate de SUA au scop defensiv, nord-coreeni cred că ele sunt desfăşurate „în cel mai prost moment”, ţinând cont de tensiunile din regiune.

Oficialii de la Phenian au afirmat că, dacă va avea loc o escaladare a conflictului, „americanii vor fi singurii responsabili pentru consecinţele catastrofice”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...