Sindicatele de partea lui Dodon, Patronatele de partea guvernării; Ce solicitări au acestea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Confederația Națională a Patronatului este nedumerită în legătură cu decizia șefului statului de a nu promulga legea privind modificarea și completarea Codului Muncii, după o discuție avută cu sindicatele și clasifică această decizie ca fiind una în dezinteresul mediului de afaceri.

„Businessul este lipsit de posibilitatea de a argumenta necesitatea acestor modificări. Reprezentanții mediului de afaceri consideră necesară promulgarea acestei legi, argumentând că legislaţia muncii existentă, în mare parte, nu stimulează activitatea agenților economici. Relațiile de muncă în societatea contemporană au avansat foarte mult în comparație cu reglementarea existentă, cea din urmă devenind o barieră semnificativă în dezvoltarea afacerilor și atragerea de investiții. Modificarea Codului muncii devine un imperativ”, se arată într-o declarație emisă de Patronate.

În opinia acestora, pentru a dezvolta economia țării este necesară crearea condițiilor care să stimuleze activitatea businessului. „Republica Moldova trebuie să flexibilizeze cadrul legal care reglementează relațiile de muncă, pentru a elimina caracterul protectiv și birocratic”, se mai rată în declarație.

Astfel, Confederația Națională a Patronatului din Republica Moldova solicită președintelui Republicii Moldova, să manifeste echidistanță în cadrul consultărilor sale realizate pe subiecte economico-sociale, iar Parlamentului să reexamineze Legea nr. 188 privind modificarea și completarea Codului muncii, păstrând poziția existentă, pentru a demonstra susținerea continuă a mediului de afaceri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...