/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Prima reacție a administrației „Pro Imobil Grup”: „Suntem absolut transparenți și nu avem ce ascunde”

28 august 2017, ora 17:40

Administrația companiei este predispusă totalmente la o colaborare cu organele de drept pentru a aduce claritate lucrurilor, deoarece noi suntem absolut transparenți în activitatea noastră și nu avem ce ascunde. De aceea, am pus la dispoziție toate materialele, documentele și tehnica de calcul la dispoziția organelor de drept pe care le-au solicitat, ceea ce pot să vă confirme însăși reprezentanții serviciilor de forță”, se menționează în mesajul remis de agenția imobiliară.

Potrivit procurorilor, s-a stabilit că factorii de decizie ai SRL „Pro Imobil Grup”, au organizat şi folosesc o schemă de gestionare a activităţii întreprinderii prin intermediul mai multor persoane, având ca scop activitatea frauduloasă, în scopul prestării serviciilor de comercializare a bunurilor imobile, cu încasarea mijlacelor băneşti în numerar, respectivele operaţiuni nefiind reflectate în evidenţa contabilă a întreprinderii, astfel fiind diminuată baza impozabilă a întreprinderii.

Compania însă neagă că ar activa ilegal pe piața imobiliară din Moldova. „La moment au fost ridicate 4 laptopuri și o mapă cu contracte. Încă odată o să mă repet, că Pro Imobil nu are dubii că în timp cel mai apropiat, organele de drept se vor clarifica cu situația în cauză, datorită faptului că noi activăm absolut legal, cu toate actele bancaro-financiare și juridice corecte. Acest fapt a fost confirmat practic identic cu bănuielile înaintate la percheziția din anul trecut de aceleași organe de drept, apoi a urmat o serie de verificări din partea organelor fiscale, care în rezultatul final au infirmat bănuielile acestora și s-a demonstrat că compania activează absolut legal”, se arată în mesaj.

În același mesaj este menționat că, în spatele acțiunilor din 28 august s-ar afla interese private: „Faptul, că astăzi, la orele 10.00 ne-am pomenit cu mas media la ușa sediului nostru, pe când despre verificările date ar trebui, intuim noi, să nu cunoască nimeni, deoarece ele poartă un caracter de surprindere și operativ, demonstrează că cineva totuși este foarte cointeresat să deruteze activitatea Pro imobil și să ne defăimeze prin orice mijloace imaginea noastră în fața societății civile”, se mai arată în mesaj.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram