07:59:14 25.04.2024
Stiri

Primăria Bălți: Circa 50 de mii de oameni au venit la concertul organizat de Renato Usatâi cu prilejul Zilei Independenței R. Moldova (FOTO, VIDEO)

Social 28.08.2017 16:00 Vizualizări6524 Autor: Ziarul National
Primăria Bălți: Circa 50 de mii de oameni au venit la concertul organizat de Renato Usatâi cu prilejul Zilei Independenței R. Moldova (FOTO, VIDEO)


„Odată cu venirea lui Renato Usatîi în funcţia de primar al oraşului, bălţenii s-au obișnuit să sărbătorească cu fast şi cu amploare cele mai îndrăgite sărbători. Şi de această dată primarul s-a ţinut de cuvânt. Show-ul de ieri-seară din piaţa principală a oraşului Bălţi a adunat, potrivit celor mai simple calcule, cel puţin 50 de mii de oameni. La concert au participat tineri interpreţi bălţeni, trupe autohtone precum „Brio Sonores”, „Tharmis”, formaţia din România „Fly Project”, interpreta rusă Irina Krug şi legendara Sofia Rotaru”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Bălți.

Celor prezenți la concert s-a adresat primarul Renato Usatîi, doar că a făcut-o prin intermediul ecranului imens de pe scenă. „Toată ziua am urmărit ceea ce se întâmplă astăzi în Moldova, în Bălţiul meu natal. Dar dispoziţia mea de sărbătoare este amestecată cu un sentiment de tristeţe. Mă simt un om în viaţa căruia lipseşte ceva foarte important – voi toţi. Spre marele meu regret, nu pot fi în piaţa din Bălţi în această zi de sărbătoare, să discut cu bălţenii, să vă cuprind. Iar voi, desigur, ştiţi cu toţii de ce acest lucru a devenit imposibil…

Deja de 26 de ani Moldova este un stat independent. Şi, deşi pentru o ţară aceasta este o vârstă tânără, oamenii în Moldova au reuşit să cunoască în tot acest timp destul amar. În pofida tuturor relelor eu sunt determinat să lupt şi în continuare, împreună cu voi, pentru a schimba viaţa în ţară spre bine. Sunt gata să dedic toate forţele pentru aceasta, sunt gata să merg până la capăt”, a spus Usatîi oamenilor adunați în piaţa din Bălţi.

Edilul, care în septembrie va face un an de când nu a mai fost în Moldova, nu a uitat să-i adreseze cuvinte de mulțumire mamei sale, care s-a aflat printre spectatori.

Sursa citată mai notează că artiștii prezenți la eveniment au fost primiți cu mare căldură de publicul bălțean. Interpreta din Rusia, Irina Krug, nu a ținut cont de sfaturile agenților săi de pază și a intrat cu microfonul direct în mulțime.

Un alt moment emoționant a fost ieșirea în scenă a îndrăgitei artiste Sofia Rotaru. Aceasta a interpretat mai bine de o oră hiturile sale: „Cervona Ruta”, „Romantică”, „Lavanda”, „Melancolie”, „Belâi Taneţ”, „Ne uhodi”…Sofia Rotaru nu a scăpat fără să mai interpreteze o piesă la bis.

Imediat după ce Rotaru și-a încheiat recitalul și înainte de lansarea focurilor de artificii, Usatîi a intervenit și le-a transmis veteranilor că le va da din buzunarul său câte patru mii de lei.

După spectacolul focurilor de artificii bălțenii nu au plecat acasă, dar au dansat pe ritmurile muzicii celor de la Fly Project, se mai arată în comunicat.

Concertul de sărbătoare de la Bălţi nu s-a terminat aici. Deja după miezul nopţii, piaţa centrală din Bălţi s-a transformat în cel mai mare ring de dans – toţi doritorii s-au putut distra în ritmurile muzicii Fly Project.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md