(FOTO) Sute de mii de lei, documente frauduloase şi angajări ilegale, depistate la agenția Pro Imobil; Reacția companiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sisteme informaţionale de lucru, calculatoare, aparate de casă şi control, suporturi de memorie care conţin fişiere, purtătoare de informaţie pe care se stochează datele din sistemele de monitorizare video, documente contabile, înscrisuri de ciornă, ştampile, contracte ce demonstrează activitatea frauduloasă, mijloace băneşti nereflectate în evidenţa contabilă – aproximativ 400,000 lei. Toate acestea au fost depistate în urma perchezițiilor efectuate de procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în comun cu angajații de la Direcția Investigare a Fraudelor Economice din cadrul MAI, la compania imobiliară „Pro Imobil” din capitală.

Cauza penală a fost iniţiată la 24 august curent. În rezultatul efectuării acţiunilor de urmărire penală pe cauza vizată s-a stabilit că factorii de decizie ai SRL „Pro Imobil Grup”, au organizat şi folosesc o schemă de gestionare a activităţii întreprinderii prin intermediul mai multor persoane, având ca scop activitatea frauduloasă, în scopul prestării serviciilor de comercializare a bunurilor imobile, cu încasarea mijlacelor băneşti în numerar, respectivele operaţiuni nefiind reflectate în evidenţa contabilă a întreprinderii, astfel fiind diminuată baza impozabilă a întreprinderii.

Totodată, în urma efectuării măsurilor speciale de investigaţii s-a constatat că la întreprindere activează neoficial circa 80 agenţi de vânzări, salariul mediu nedeclarat constituind circa 2700 euro lunar per persoană.

La fel s-a constatat că încasările pentru serviciile prestate sunt efectuate în valută străină, care de asemenea nu sunt reflectate în evidenţa contabilă. O parte din tranzacţiile cu bunurile imobile sunt înregistrate pe numele agenţilor de vânzări sau pe numele altor persoane care activează la indicaţia şi în interesul factorilor de decizie din cadrul SRL „Pro Imobil Grup”, iar ulterior sunt înstrăinate, fiind obţinute venituri nedeclarate.

Astfel, s-a stabilit că în perioada 2015-2017, prin neincluderea în documentele contabile şi financiare a datelor privind veniturile şi cheltuielile reale, SRL „Pro Imobil Grup” nu a achitat impozite la bugetul de stat în sumă de peste aproximativ 5 milioane lei.

În acest sens, astăzi la, procurorii PCCOCS în comun cu DIFE a MAI efectuează 17 percheziții la sediile agentului economic, la domiciliile factorilor de decizie și în automobilele acestora.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate sisteme informaţionale de lucru, calculatoare, aparate de casă şi control, suporturi de memorie care conţin fişiere, purtătoare de informaţie pe care se stochează datele din sistemele de monitorizare video, documente contabile, înscrisuri de ciornă, ştampile,
contracte ce demonstrează activitatea frauduloasă, mijloace băneşti nereflectate în evidenţa contabilă (aproximativ 400 000 lei).

Compania Pro Imobil a venit cu o reacție la perchezițiile procuraturii din această dimineață la sediile acesteia. „Administrația companiei este predispusă totalmente la o colaborare cu organele de drept pentru a aduce claritate lucrurilor, deoarece noi suntem absolut transparenți în activitatea noastră și nu avem ce ascunde”, se arată în reacţie.

Reprezentanții companiei spun că activează absolut legal și că „acest fapt a fost confirmat practic identic cu bănuielele înaintate la percheziția din anul trecut de aceleași organe de drept, apoi a urmat o serie de verificări din partea organelor fiscale, care în rezultat au infirmat bănuielele acestora și s-a demonstrat activitatea legală a companiei”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...