Tentative cu peste 2.100 de pachete de ţigări, contracarate la frontiera ţării în ultimele 72 de ore

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Patru tentative de contrabandă cu peste 42 de mii de ţigări (2.120 de pachete) de diverse mărci, au fost prevenite pe parcursul ultimelor 72 de ore de către angajații vamali din țară, cu ajutorul patrupezilor Serviciului Vamal.Toți cei documentați riscă achitarea unei amenzi de până la 4.500 lei, cu confiscarea loturilor depistate.

Primul caz a fost raportat de către vameșii de la Aeroportul Internațional Chișinău în seara zilei de 25 august, după ce patrupedul Vămii a semnalat prezența unor obiecte suspecte în valiza unui pasager al cursei Chișinău-Dublin. Ulterior, în rezultatul controlului fizic efectuat, au fost depistate 2.600 de țigarete (130 de pachete), marca „Marlboro”, care nu au fost declarate organului vamal.

Cea de-a doua tentativă de trecere peste frontiera vamală a țigaretelor nedeclarate au fost contracarată de către inspectorii postului vamal Leușeni, fiind reținute în vederea confiscării 27.000 de țigarete „Winston Blue” (1.350 de pachete). Bunurile erau disimulate în podeaua și pragurile laterale ale unui autoturism de model „Citroën C5”, înregistrat pe o persoană juridică din Lituania.

Celelalte două cazuri au fost consemnate pe parcursul zilei de ieri, 27 august, la ieșirea din țară prin posturile vamale Lipcani și Giurgiulești, fiind reținute în total 12.800 de țigarete de diverse mărci (640 pachete). În ambele cazuri, țigaretele au fost depistate de către echipele canine aflate în tura de serviciu.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, vameșii de la Costești au reținut în vederea confiscării 39.400 de țigarete nedeclarate, care erau ascunse în podeaua unui microbuz de rută.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...