Exodul europenilor: Aproximativ un milion de muncitori calificaţi plănuiesc să părăsească Marea Britanie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aproximativ un milion de cetăţeni ai Uniunii Europene ce muncesc în Marea Britanie, dintre care mulţi deţin înalte calificări, plănuiesc să părăsească statul insular sau au decis deja aceasta, după Brexit, conform unui studiu, citat de The Independent.

Studiul internaţional, la care au participat 2.000 de cetăţeni ai Blocului comunitar ce lucrează în Marea Britanie şi 1.000 de cetăţeni britanici din zece state ce vor suplini cel mai probabil clasa muncitoare a UE, a determinat de asemenea că 50% dintre persoane se simt mai puţin binevenite după referendumul în privinţa Brexit.

Studiul a constatat de asemenea că 55% dintre doctoranzi şi 49% dintre cei cu post-doctorate au decis deja părăsirea statului britanic după Brexit sau iau în considerare acest lucru.

Karen Briggs, director al departamentului privind Brexit din cadrul companiei de consultanţă KPMG, ce a condus studiul a declarat: „Cercetarea noastră subliniază cât de importante vor fi acţiunile angajaţilor în cazul în care Marea Britanie va evita un exod al persoanelor cu înalte calificări. Deşi jumătate dintre persoanele din UE ce locuiesc în Marea Britanie plănuiesc să rămână în continuare pe teritoriul britanic, ceea ce decid şi celelalte persoane din Blocul comunitar este incert”.

 „Pentru a contracara aceasta ne aşteptăm să observăm creşterea competivităţii între angajaţi în anii ce urmează, iar numeroase firme vor încerca să suplimenteze forţa de muncă cu roboţi şi automatizări”, a adăugat aceasta.

Punam Birly, director al departamentului pentru Angajare şi Imigrare de la KPMG, a afirmat că studiul indică faptul că puţini angajatori întreprind suficiente lucruri pentru a-şi susţine angajaţii din UE, fapt ce vulnerabilizează Marea Britanie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...