Slusari: Plahotniuc a sărbătorit „independența Moldovei cu calea spre Europa” cu șlagăre rusești

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Modul cum a fost organizată ieri sărbătoarea Ziua Independenței denotă foarte elocvent atitudinea reală a coordonatorului față de Republica Moldova și parcursul european al acesteia”, este de părere vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr Alexandru Slusari.

El a remarcat faptul că în prima jumătate a zilei, când au cântat și au dansat artiștii din Moldova, În Piața Marii Adunări Naționale au asistat mai puțin spectatori decât artiști.

„Cetățenii au ignorat ceremonia oficială cu participarea reprezentanților guvernării și discursurile ipocrite ale acestora despre ‘vectorul european ireversibil a Moldovei’. A fost demonstrat un raiting real al lui Plahotniuc, atunci când nu se aplică metoda aducerii forțate a oamenilor”, a remarcat Slusari.

El și-a exprimat nedumerirea în legătură cu faptul că în PMAN au cântat artiști ruși chiar de ziua națională a Republicii Moldova, în contextul în care autoritățile nu au inclus în programul oficial prezentat publicului numele acestor artiști, iar oligarhul se laudă cancelariilor europene că luptă cu „propaganda rusească”.

„Nicolai Bascov are interdicții pentru întrarea în Ucraina după ce dânsul a susținut anexarea Crimeei. Aceiași interdicție se aplică și pentru Jasmin, care ieri a defilat și a cântat toată ziua alături de soțul ei Ilan Șor, un penal, protejat de aceasta guvernare. În privința Polinei Gagarin autoritățile Ucrainei în prezent examinează oportunitatea introducerii interdicției de vizitare a Ucrainei. Dar nu i-am văzut nici pe Cosovan, nici pe Bagas cu gașca lor, protestând în centrul Chișinăului sau măcar în Orhei. Pahanul nu le-a permis ieri lupta cu forțele imperialiste.”, a mai menționat vicepreședintele Platformei DA.

„Spre seara PMAN a fost plină. Lumea a venit să sărbătorească Ziua Independenței Moldovei ‘pe calea spre Europa’ sub șlagăre rusești. Nu știu dacă există un exemplu mai ilustrativ a rezultatelor ‘consolidării statului moldovenesc și integrării europene a Moldovei’ marca Plahotniuc”, a concluzionat Alexandru Slusari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...