Festivalul „La Poalele Țiglei”, la a X-a ediție

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tradițiile populare vor fi la ele acasă în cadrul Festivalului Național „La Poalele Țiglei”. Cea de-a X-a ediție a sărbătorii meșterilor populari va avea loc luni, 28 august 2017, de Sfânta Maria, în cadrul Muzeului Raional de Istorie și Etnografie „Anatol Candu” din Văsieni, Ialoveni. Evenimentul va începe la ora 14.00 și este organizat cu sprijinul Ministerului Culturii, al Consiliului Raional Ialoveni, al Primăriei Văsieni, dar și al AO „Unirea – ODIP”.

Astfel, zeci de meșteri populari din toată Republica își vor prezenta talentele în domeniul portului popular. Punctul culminat al evenimentului îl va constitui concursul Casa mare, în care participanții vor da dovadă de cunoașterea tradiției de amenajare a acesteia.

Totodată, va avea loc o Paradă a Portului Popular, care va porni de la Primăria Văsieni spre Muzeul Raional de Istorie și Etnografie „Anatol Candu”. „Anul acesta avem o ediție aniversară a Festivalului „La Poalele Țiglei”. Avem pregătite mai multe surprize pentru sutele de participanți ai sărbătorii. Totodată, avem scopul de a promova valorile și tradițiile naționale ale neamului nostru, pentru că avem o cultură atât de frumoasă”, a menționat Diana Candu, directorul Muzeului „Anatol Candu” din Văsieni.

Festivalul „La Poalele Țiglei” are loc anual pe data de 28 august și este organizat din anul 2007. La eveniment vor fi prezenți atât reprezentanți ai autorităților publice locale, cât și centrale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...