Andrian Candu a oferit ”Medalia Democrației” și diplome mai multor personalități

Președintele Parlamentului Andrian Candu a oferit astăzi  ”Medalia Democrației” și diplome unor personalități care au avut o contribuție remarcabilă în dezvoltarea Republicii Moldova.

Sunt onorat și cu emoții frumoase inaugurez o tradiție nouă în istoria Parlamentului. Vom acorda anual distincții oamenilor care au reușit prin profesionalism, curaj și talent să schimbe Moldova. Artiști cu renume, funcționari modești, militari care apără pacea departe de hotarele țării noastre, polițiști care o apără acasă,  medici, profesori și manageri care aduc schimbarea, făcându-și treaba excelent la locul de muncă”, a menționat Andrian Candu în cadrul unei ceremonii festive organizate la Muzeul Național de Artă.

Cea mai înaltă distincție a Parlamentului ”Medalia Democrației” a fost acordată maestrului Eugen Doga, primului Președinte al Parlamentului, Alexandru Moșanu, maiorului Ghenadie Bulgac și funcționarului Oleg Ganușceac.

Totodată, au fost decernate diplome de onoare și diplome de gradele I, II și III ale Parlamentului.  Cele 31 de diplome au fost acordate profesioniștilor în diferite domenii care au reușit să înregistreze performanțe în activitatea lor de-a lungul timpului.

Președintele Parlamentului le-a mulțumit laureaților pentru curajul și abnegația cu care susțin schimbarea.

”Am descoperit în acești 26 de ani că independența politică nu rezolvă imediat toate problemele și, mai grav, nu ne face independenți economic, energetic sau de război informațional. Eliberarea nu a adus libertate, iar libertatea nu ne-a lăsat alegere. A trebuit, și încă trebuie, să muncim, să riscăm, să învățăm din mers”, a spus Andrian Candu.

Potrivit lui, ”oamenii care au trecut de la electricitate la opaiț și apoi la smartphone într-o singură generație sunt oameni care nu vor accepta niciodată să aștepte timpuri mai bune”. ”Sunt mândru că asemenea oameni sunt cetățenii Republicii Moldova. Voi sunteți Moldova. Acum este timpul ca să ne unim forțele ca să reușească ȚARA”, a declarat Candu.

Distincțiile Parlamentului au fost instituite, în premieră, în acest an, iar candidaturile laureaților au fost înaintate, la solicitarea Legislativului, de autoritățile publice.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.