(FOTO) În ajunul Zilei Independenţei Plahotniuc a renunţat la Mercedesul blindat. Acesta utilizează pentru deplasări un elicopter

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În ajunul Zilei Independenţei Republicii Moldova, liderul partidului de guvernare, oligarhul Vlad Plahotniuc a renunţat la Mercedesul blindat şi a început a se deplasa prin ţară cu ajutorul unui elicopter. Această „unitate de transport” a fost utilizată de Plahotniuc cel puţin de două ori în ultima săptămână, zburând atât la un eveniment de partid, cât şi la o recepţie oficială.

Martori citaţi de agenţia Omega susţin că recepţia oficială de joi, dată de Ambasada Ucrainei la Chişinău cu ocazia Zilei Independenţei ţării vecine, a început cu o întârziere de cel puţin jumătate de oră, oaspeţii fiind în aşteptarea Coordonatorului coaliţiei de guvernare, care a venit la eveniment cu elicopterul. Acesta a aterizat în apropierea Ambasadei, în apropierea lacului din parcul „Valea Morilor”.

Potrivit datelor oferite de portaul Flightradar, elicopterul a zburat spre Chişinău de la Leova, a aterizat pentru scurt timp în apropierea Ambasadei Ucrainei, după care a mers spre Aeorportul Chişinău.

Este de menţionat însă că la ora 18:00, Plahotniuc se afla la Leova alături de premierul Pavel Filip, unde în urma presiunilor, preşedintele liberal-democrat al raionului a trecut la Partidul Democrat. După îndeplinirea misiunii, escorta premierului Filip a pornit spre Chişinău, iar Plahotniuc s-a deplasat spre capitală cu elicopterul.

O zi mai târziu, acelaşi elicopter a efectuat o deplasare de la Chişinău spre satul Ivancea din raionul Orhei, acolo unde avea loc un eveniment al mişcării de tineret a PDM. Este evidennt că Plahotniuc, poze cu care au apărut pe reţelele de socializare, a utilizat elicopterul pentru a se deplasa la baza de odihnă a ÎS „Registru” unde se desfăşura evenimentul.

Elicopterul AgustaWestland AW139, înregistrat în Turcia, a fost adus din Bodrum la Chişinău pe data de 23 august.

Foto: omg.md

Video: Ruslan Grabari / Facebook.com


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...