Lista persoanelor decorate cu „Medalia Democrației” Parlamentului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Parlamentul Republicii Moldova a decernat, în premieră anul acesta, Medalia Democrației, diplome de onoare și diplome de gradul I, II și III personalităților care au avut o contribuție remarcabilă în promovarea imaginii statului, culturii, dezvoltare și reforme. Candidații au fost înaintați de către autoritățile publice la solicitarea președintelui Parlamentului.

Medalia Democrației

Prin Dispoziția Președintelui Parlamentului Republicii Moldova numărul 159 din data de 23 august 2017 Domnului Eugen DOGA, i s-a conferit distincția ”Medalia Democrației”.

Prin Dispoziția Președintelui Parlamentului Republicii Moldova numărul 159 din data de 23 august 2017 Domnului Ghenadie BULGAC i s-a conferit distincția ”Medalia Democrației”.

„Prin Dispoziția Președintelui Parlamentului Republicii Moldova numărul 159 din data de 23 august 2017 Domnului Oleg GANUȘCEAC i s-a conferit distincția ”Medalia Democrației”.

Prin Dispoziția Președintelui Parlamentului Republicii Moldova numărul 159 din data de 23 august 2017 Domnului Alexandru MOȘANU, i s-a conferit distincția ”Medalia Democrației”.

DIPLOMĂ de onoare

Domnului Ion Solonenco, general de brigadă, Co-preşedintele Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control, i se acordă Diplomă de onoare, pentru profesionalism manifestat la conducerea delegaţiei şi contingentului militar în operaţiunea de menţinere a păcii în Zona de securitate, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova și promovarea intereselor naţionale în societate și la nivel internațional.

Diplomă de onoare a Parlamentului Republicii Moldova se acordă domnului Alexei ARMAŞ, preşedinte al Asociației Obşteşti a veteranilor şi pensionarilor Ministerului Afacerilor Interne şi Trupelor de Carabinieri, pentru contribuția meritorie la apărarea drepturilor și libertăților omului, organizarea lucrărilor de salvare și lichidare a consecințelor situațiilor excepționale, îndeplinirea ireproșabilă a datoriei, pentru patriotism, devotament, spirit de sacrificiu și măiestrie profesională.

Diplomă de onoare a Parlamentului Republicii Moldova se acordă doamnei Oxana DRAGOMIR, inspector principal, şef al Secţiei reprezentare şi contencios a Direcţiei juridice şi practică contravenţională a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, pentru organizarea excelentă a serviciului, asigurarea capacității de apărare și a securității statului, consolidarea legalității, promovarea integrității și disciplinei în activitatea de serviciu, promovarea tradițiilor instituționale și a imaginii Ministerului Afacerilor Interne în societate.
Diplomă de onoare a Parlamentului Republicii Moldova se acordă doamnei Valentina PRIȚCAN, doctor, conferențiar universitar, Universitatea de Stat ”Alecu Russo” din Bălți, pentru promovarea cursurilor la un nivel științific și metodic foarte înalt și administrarea performantă a tehnologiilor educaționale moderne.

Diplomă de onoare a Parlamentului Republicii Moldova se acordă domnului Victor AMBROCI, director, Instituția Publică Liceul Teoretic „Spiru Haret” din. Chișinău, pentru performanță în domeniul managementului educațional și modernizarea continuă a instituției de învățământ și implicare activă în educația tinerei generații.

Diplomă de onoare a Parlamentului Republicii Moldova se acordă doamnei Nelly BEREZOVSCHI, director, Instituția Publică Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Chișinău, pentru performanță în domeniul managementului educațional și modernizarea continuă a instituției de învățământ și implicare activă în educația tinerei generații.

Diplomă de onoare a Parlamentului Republicii Moldova se acordă domnului Andrei LOCOMAN, director general al Organizației Concertistice și impresariat ”Moldova – Concert”, pentru rezultate excepționale în dezvoltarea artelor spectacolului, promovarea imaginii și a instituțiilor de cultură din Republica Moldova printr-un management performant și eficient.

Diplomă de onoare a Parlamentului Republicii Moldova se acordă domnului Philipp JOHANNSEN, reprezentant de țară al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, manager al proiectului ”Modernizarea Serviciilor Publice”, pentru contribuție substanțială la dezvoltarea socio-economică a regiunilor de dezvoltare în Republica Moldova și pentru implementarea cu succes a proiectelor investiționale.

DIPLOMĂ de gradul I

Diplomă de gradul I a Parlamentului Republicii Moldova se acordă domnului Aurel FONDOS, Colonel (r), Secretar de Stat al Ministerul Apărării al Republicii Moldova, pentru profesionalism manifestat în activitatea delegaţiei şi contingentului militar în operaţiunea de menţinere a păcii în Zona de securitate, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova și promovarea intereselor naţionale în societate și la nivel internațional.

Diplomă de gradul I a Parlamentului Republicii Moldova se acordă domnului Vitalie CRECIUN – Comandant companie stat major Batalion 22 de menținere a păcii, Ministerul Apărării al Republicii Moldova, pentru profesionalism manifestat la îndeplinirea misiunilor de serviciu în cadrul operațiunii internaționale de menținere a păcii în Kosovo (KFOR) și promovarea Armatei Naționale în societate și la nivel internațional.

Diplomă de gradul I a Parlamentului Republicii Moldova se acordă domnului Sergiu GOLOVACI, colonel, Șef-adjunct serviciu, Șef al Direcției Resurse Umane a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, pentru profesionalism manifestat în activitatea delegaţiei şi contingentului militar în operaţiunea de menţinere a păcii în Zona de securitate, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova și promovarea intereselor naţionale în societate și la nivel internațional.

Diplomă de gradul I a Parlamentului Republicii Moldova se acordă domnului Sergiu GUȚU, colonel (r), consultant superior, Ministerul Apărării al Republicii Moldova, pentru profesionalism manifestat în activitatea delegaţiei şi contingentului militar în operaţiunea de menţinere a păcii în Zona de securitate, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova și promovarea intereselor naţionale în societate și la nivel internațional.

Diplomă de gradul I a Parlamentului Republicii Moldova se acordă domnului Sergiu CONDREA, specialist serviciu Securitate zboruri A3 secție operații stat major Comandamentul Forțe Aeriene, Ministerul Apărării al Republicii Moldova, pentru profesionalism manifestat la îndeplinirea misiunilor de serviciu în cadrul operațiunii internaționale de menținere a păcii în Kosovo (KFOR) și promovarea Armatei Naționale în societate și la nivel internațional.

Diplomă de gradul I a Parlamentului Republicii Moldova se acordă domnului Eduard BUMBAC, colonel, şef adjunct Direcţie, Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, pentru profesionalism manifestat în activitatea delegaţiei şi contingentului militar în operaţiunea de menţinere a păcii în Zona de securitate, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova și promovarea intereselor naţionale în societate și la nivel internațional.

Diplomă de gradul I a Parlamentului Republicii Moldova se acordă domnului Anatol USATÎI, fost Viceministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, pentru activitate sârguincioasă și rodnică, pentru rezultate performante în implementarea și promovarea politicilor de dezvoltare regională.

Diplomă de gradul I a Parlamentului Republicii Moldova se acordă domnului Igori IUZEFOVICI, Președintele Federației de Taekwondo WTF a Republicii Moldova, vicepreședinte al Federației Europene de Taekwondo, pentru rezultate remarcabile în dezvoltarea sportului din Republica Moldova și promovarea imaginii țării la nivel internațional.

Diplomă de gradul I a Parlamentului Republicii Moldova se acordă doamnei Svetlana RUSU, șefa Instituției Medico-Sanitară Publică Centrul Medicilor de Familie Florești, pentru implementarea noilor metode de tratament, îmbunătățirea asistenței medicale primare din teritoriu și perfecționarea calității asistenței medicale acordate pacienților precum și promovarea modului sănătos de viață.

Diplomă de gradul I a Parlamentului Republicii Moldova se acordă doamnei Emilia CIOBANU, șefa Direcției Asistență socială , protecție a familiei și copilului Fălești, pentru succese remarcabile în implementarea politicilor în domeniul protecției sociale la nivel național și promovarea Asistenței sociale din Fălești la nivel de lider național în acordarea serviciilor sociale.

Diplomă de gradul I a Parlamentului Republicii Moldova se acordă doamnei Nelea RUSU, Șefa Direcției politici de asigurări sociale, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pentru contribuția substanțială la reformarea sistemului de pensii și a domeniului securității sociale din Republica Moldova.

Diplomă de gradul I a Parlamentului Republicii Moldova se acordă domnului Andrian CREȚU, director-adjunct, Șef Direcție al Biroului migrație și azil al Ministerului Afacerilor Interne, pentru atitudine conștiincioasă față de exercitarea atribuțiilor de serviciu, responsabilitate și devotament, rezultate performante în domeniul migrației și azilului.

Diplomă de gradul I a Parlamentului Republicii Moldova se acordă domnului Igor PULBERE, comisar-şef, şef al Centrului unic de monitorizare şi coordonare al Inspectoratului Naţional de Patrulare al Inspectoratului General al Poliţiei, pentru contribuția meritorie la apărarea drepturilor și libertăților omului, îndeplinirea ireproșabilă a datoriei, bărbăție și spirit de sacrificiu.

Diplomă de gradul I a Parlamentului Republicii Moldova se acordă domnului Alexandru OPREA, colonel al serviciului intern, şef adjunct serviciu, şef al Direcţiei protecţie civilă a Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, pentru îndeplinirea ireproșabilă a obligațiilor de serviciu, organizarea excelentă a activității Forțelor Protecției Civile, pregătirea la nivel înalt a tinerei generații în vederea reacționării corecte în situații de risc și prevenirea situațiilor de criză, spirit de inițiativă și promovarea imaginii Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Diplomă de gradul I a Parlamentului Republicii Moldova se acordă doamnei Liliana PUŞCAŞU, locotenent-colonel al serviciului intern, şef al Direcţiei prevenire şi relaţii cu publicul a Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, pentru contribuție meritorie în activitate, aport considerabil în prevenirea situațiilor de risc în rândul populației și pregătirea la nivel înalt a tinerii generații în vederea reacționării corecte în situații de risc și prevenirea situațiilor de criză, spirit de inițiativă și promovarea cu succes a imaginii Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Diplomă de gradul I a Parlamentului Republicii Moldova se acordă domnului Sergiu GURĂU, președintele Asociației Obștești ”Eco-Răzeni”, pentru realizarea unor serii de proiecte pentru tineri la nivel local și național, prin care a reușit integrarea socio-profesională a tinerilor.

De asemenea, Diplomă de gradul I a Parlamentului Republicii Moldova se acordă domnului Vladimir CARP, consultant principal, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pentru activitate prodigioasă și îndelungată în serviciul public, contribuție plenară la promovarea politicilor publice, fortificarea sănătății publice și asigurarea securității sanitaro-epidemiologice.

DIPLOMĂ de gradul II

Diplomă de gradul II a Parlamentului Republicii Moldova se acordă doamnei Daniela BUZATU, șefa Secției prevenire a Direcției activități comunitare a Direcției generale Securitate publică al IGP al MAI, pentru implicare activă și inițiative pozitive menite să sporească încrederea poliției în societate.

Diplomă de gradul II a Parlamentului Republicii Moldova se acordă domnului Leodor BUDECI, locotenent colonel, şef secţie planificare arhivă şi gestiune documente – specialist principal, Ministerul Apărării al Republicii Moldova, pentru profesionalism manifestat la îndeplinirea misiunilor de serviciu în cadrul operațiunii de menţinere a păcii în Zona de securitate, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova și promovarea intereselor statului și a Armatei Naționale în societate.

Diploma de gradul II a Parlamentului Republicii Moldova se acordă domnului Dorin ANDROS, Secretar de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, pentru performanță și eficiență în activitate, precum și pentru motivarea tinerilor specialiști de a activa în serviciul public.

DIPLOME de gradul III

Diplomă de gradul III a Parlamentului Republicii Moldova se acordă doamnei Elena STAMBOL, locotenent major, specialist, Academia Militară, Ministerul Apărării , pentru profesionalism manifestat la îndeplinirea misiunilor de serviciu în cadrul operațiunii de menţinere a păcii în Zona de securitate, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova și promovarea intereselor statului și a Armatei Naționale în societate.

Diplomă de gradul III a Parlamentului Republicii Moldova se acordă doamnei Cristina POPESCU , locotenent, ofiţer lunetist al Grupei 3 de asalt a Batalionului independent cu destinaţie specială al Unităţii militare 1001 a Departamentului Trupelor de Carabinieri, pentru atitudine conștiincioasă față de obligațiunile de serviciu, activitate ireproșabilă, contribuție substanțială în dezvoltarea sportului, participare activă la acțiunile social-umanitare de utilitate publică.

Diplomă de gradul III a Parlamentului Republicii Moldova se acordă domnului Oleg STRAISTARI, maior, şeful secţiei administrativ militară, Ministerul Apărării, pentru profesionalism manifestat la îndeplinirea misiunilor de serviciu în cadrul operațiunii de menţinere a păcii în Zona de securitate, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova și promovarea intereselor statului și a Armatei Naționale în societate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...