04:05:10 18.04.2024
Stiri

La vot cu Ambulanța! O secție de votare a fost ÎNCHISĂ cu două ore înainte din cauza VIOLENȚELOR

Partide/Comunicate 14.06.2015 20:35 Vizualizări2477 Autor: Ziarul National
La vot  cu Ambulanța! O secție de votare a fost ÎNCHISĂ cu două ore înainte din cauza VIOLENȚELOR
Poză simbol


Mai mulți alegători din satul Cocieri, raionul Dubăsari, au fost aduși la secția de vot nr. 2 cu… Ambulanța.

„S-au făcut deja mai mult de zece ture și au votat peste 100 de persoane”, a declarat într-o conferință de presă Pavel Postică, directorul Asociației „Promo-Lex”, care a prezentat situația relatată de observatorii electorali până la ora 18.30.

Potrivit sursei, în total au fost înregistrate 14 cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secțiile de vot.

O secție de vot din satul Topal, raionul Cimișlia, a fost închisă la ora 19.00 din cauza violențelor. Potrivit „Gazetei de Sud”, ziar local de la Cimișlia, mai mulți săteni au intrat în secția de votare și au devastat-o. Aceștia s-au răzbunat pe un candidat la funcția de primar pe care îl bănuiesc că a adus oameni străini să-l voteze.

Printre alte nereguli depistate de observatori se numără sigilarea necorespunzătoare a urnelor de vot în șapte secții de votare din raioanele Florești, Rezina și Căușeni, votarea cu documente necorespunzătoare, agitație electorală, inclusiv în cinci cazuri fiind implicați funcționarii electorali, deficiențe tehnice și deconectarea energiei electrice etc.

Observatorii „Promo-Lex” au notat și patru cazuri de cumpărare a alegătorilor. La Cotul Morii, raionul Hâncești, un candidat oferea câte 50 de lei și băuturi spirtoase alegătorilor, la Plopi-Știubei, raionul Căușeni, un candidat împărțea oamenilor sacoșe de culoare neagră cu produse alimentare, la o secție de votare din UTA Găgăuzia se ofereau bani etc.

Un alt caz semnalat de observatorii electorali a avut loc la secția de votare nr. 24 din Hâncești, unde au venit să voteze trei persoane fără să aibă asupra lor și fișa de însoțire a buletinului de identitate. Dacă două au mers acasă și le-au adus, iar pentru a treia persoană s-a luat o decizie colectivă ca membrii Biroului electoral să treacă pe la ea pe acasă când vor merge cu urna mobilă pentru a-i aplica ștampila de vot în fișa de însoțire a buletinului de identitate.

Totodată, într-un sat din raionul Soroca a fost înregistrat un caz când unui grup de persoane cu viză de reședință la Chișinău i s-a permis să voteze în localitatea respectivă, iar cazul este investigat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md