(video) Black Mirror – serialul care ne arată într-un mod mai întunecat un potențial viitor revine cu al patrulea sezon

black-mirror-season-4-trailer
Foto: SlashGear

Netflix a lansat teaserul și denumirile celor 6 episoade care vor apărea în sezonul 4 al serialului Black Mirror.

Încă nu se știe data la care va fi lansat cel de-al patrulea sezon, dar putem vedea teaserul și denumirile celor 6 noi episoade.

  • „Arkangel” cu actorii Rosemarie Dewitt, Brenna Harding și Owen Teague. Regizat de Jodie Foster.
  • „Black Museum” cu actorii Douglas Hodge, Letitia Wright și Babs Olusanmokun. Regizat de Colm McCarthy.
  • „Crocodile” cu actorii Andrea Riseborough, Andrew Gower și Kiran Sonia Sawar. Regizat de John Hillcoat.
  • „Hang the DJ” cu actorii Georgina Campbell, Joe Cole și George Blagden. Regizat de Tim Van Patten.
  • „Metalhead” cu actorii Maxine Peake, Jake Davies și Clint Dyer. Regizat de David Slade.
  • „USS Callister” cu actorii Jesse Plemons, Cristin Milioti, Jimmi Simpson și Michaela Coel. Regizat de Toby Haynes.

Ce spune Ce filme Văd despre serialul Black Mirror

Imaginați-vă o lume în care nu sunteți siguri ce este real și ce artificial, dar puteți simți durerea și tortura psihologică.

Acum, imaginați-vă că vă supuneți în mod voluntar, doar pentru distracție, nu în numele științei, la un experiment. V-ați alătura următorului val al progresului tehnologic în domeniul jocurilor dacă asta ar însemna că v-ați pierde mințile în acest proces? Cum v-ați simți să știți că sunteți urmărit în permanență de un ochi invizibil? Credeți că e moral ca opinia publică să poată condamna pe cineva la moarte? Cum stabilim granița dintre realitate și virtual înainte de a ne distruge complet? Acestea sunt doar câteva din întrebările care se conturează urmărind acest serial.

În 2011, britanicul Charlie Brooker a creat serialul distopic Black Mirror și ne-a aruncat într-o viziune de coșmar, unică și întortocheată, a viitorului apropiat. Primele două sezoane au prezentat meditații intense asupra vieții moderne și modurile în care ea s-ar putea dezvolta, condimentate cu un vârf de science-fiction și straturi subtile de groază, tratând vizual visele și teroarea, uneori cu o doză substanțială de ironie și cinism.

Devenită acum o serie originală Netflix, tot o antologie de inducere a fricii, Black Mirror se întoarce cu un pachet de șase noi episoade, care alternează de la emoție fundamentală la experiențe terifiante. Faptul că nu știi la ce să te aștepți (deși ceva bizar și tulburător este adesea un pariu bun) face parte din fiorul Black Mirror – un spectacol ale cărui povești conțin țesutul conjunctiv al modului în care tehnologia și societatea coexistă într-o relație toxică.

Lumile din Black Mirror sunt alcătuite din societățile viitoare, dar nu neapărat prea îndepărtate de prezent

În unele cazuri, avem parte de un peisaj foarte diferit, care ar putea fi la un secol distanță. În altele, atmosfera poate fi percepută ca fiind aici și acum. De asemenea, nu vei ști ce tip de poveste va fi deoarece episoadele pot lua multe și diferite forme. În plus, în funcție de tehnologia implicată, există pentru privitor un proces continuu de descoperire. În diverse situații viitoare, personajele lui Brooker sunt mereu surprinse cu privirea în telefoanele mobile sau la pereții acoperiți cu monitoare, folosind versiuni torsionate ale dispozitivelor moderne.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente