Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (VIDEO) Mesajele transmise de ambasada…

(VIDEO) Mesajele transmise de ambasada SUA și cea a Marii Britanii: „Succes, pace și prosperitate” și „Faceți bilanțul realizărilor și celebrați ceea ce vă unește ca țară”.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în R. Moldova, James Pettit, și ambasadoarea Marii Britanii la Chișinău, Lucy Joyce, au transmis mesaje video de felicitare pentru R. Moldova cu ocazia Zilei Independenței. Ambasadorul SUA i-a dorit Moldovei „succes, pace și prosperitate”, iar ambasadoarea Marii Britanii a venit cu un îndemn: „să faceți bilanțul realizărilor și să celebrați ceea ce vă unește ca țară”. 

„Eu și colegii mei americani și moldoveni de la ambasada SUA suntem privilegiați să avansăm relația noastră importantă cu R. Moldova. Am întâlnit atât de mulți oameni tineri și talentați care, cred eu, vor duce Moldova spre un viitor mai bun. Noi, cei de la ambasada SUA, vom continua să ne exprimăm sprijinul pentru principiile și reformele democratice care duc la beneficii reale și concrete pentru poporul Moldovei. Doresc Moldovei și poporului ei succes, pace și prosperitate”, a spus, în mesajul, său James Pettit, ambasadorul Statelor Unite în R. Moldova.

„Marea Britanie a fost printre primele țări care au recunoscut independența R. Moldova. Acest an este unul important pentru noi, pentru că sărbătorim 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre R. Moldova și Marea Britanie. Suntem mândri de investițiile britanice comerciale și proiectele pe care le implementăm aici, de activitatea organizațiilor britanice de caritate și de colaborarea lor cu autoritățile șe cetățenii, dar și de numărul mare și calitatea programelor de burse britanice și absolvenții voștri extraordinari. În timp ce țara sărbătorește, vă încurajez să faceți bilanțul realizărilor și să celebrați ceea ce vă unește ca țară”, a menționat ambasadoarea Marii Britanii la Chișinău, Lucy Joyce.