Năstase, despre posibilitatea boicotării alegerilor în 2018: „Nu o scoatem din calcul”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ideea de a boicota alegerile parlamentare din 2018, dacă acestea se vor desfășura în condițiile sistemului mixt, nu este cea mai bună, dar nu poate fi scoasă din calcul, susține președintele Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase.

El a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că o decizie trebuie luată „împreună cu susţinătorii noştri, vom decide împreună cu societatea civilă, vom decide împreună – de ce nu? – şi cu alte partide de opoziţie, proeuropene, democratice, antioligarhice, cum este mai bine pentru cetăţenii din Republica Moldova”.

Andrei Năstase consideră că încă există șanse ca legea privind schimbarea sistemului electoral să fie anulată, dar că este nevoie de o mobilizare exemplară la protestul preconizat pentru 17 septembrie.

„Sigur că nu este cea mai bună idee de a boicota alegerile, pentru că, de fapt, ce faci? Laşi câmp liber pentru doi bandiţi care s-au înţeles şi în prezidenţiale şi, iată, se înţeleg de minune şi după asta să ocupe scena politică şi să dicteze de acolo tot ce-şi doresc. Sigur că nu este cea mai bună soluţie, dar dacă nu va fi o altă soluţie mai bună, dacă această soluţie va fi în interesul cetăţeanului şi dacă această soluţie va fi în interesul Republicii Moldova, sigur că nu o scoatem din calcul. Prima opţiune însă, noi rămâne, şi nu trebuie să anticipăm lucrurile, rămâne să facem presiune pe această guvernare să-şi anuleze o lege nedreaptă, o lege antipopulară, o lege antidemocratică, care transformă Republica Moldova într-o zonă gri, la care lumea civilizată a renunţat demult”, a declarat Năstase.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...