12:28:24 24.04.2024
Stiri

Cea mai CĂUTATĂ persoană de către ruși: Moscova a trimis la Interpol a patra cerere de „mandat roșu“ pe numele unui vehement critic al Kremlinului

Știri 26.08.2017 12:30 Vizualizări2909 Autor: Ziarul National
Cea mai CĂUTATĂ persoană de către ruși: Moscova a trimis la Interpol a patra cerere de „mandat roșu“ pe numele unui vehement critic al Kremlinului Wikipedia
Bill Browder


Rusia va avea de dat explicații liderilor europeni în legătură cu acuzațiile de abuz față de sistemul internațional de „mandat roșu”, destinat arestării criminalilor. În încercarea de a reduce la tăcere pe criticii lui Vladimir Putin, structurile de forță din Rusia au asaltat Interpol cu diverse cereri de mandate internaționale emise pe numele adversarilor și criticilor politici ai Kremlinului, scrie Daily Telegraph, citat de paginaderusia.ro.

De data aceasta, Moscova a trimis la Interpol o nouă cerere, a patra, pentru „arestarea și extrădarea lui“ Bill Browder, un proeminent luptător pentru impunerea de sancțiuni împotriva oficialilor ruși implicați în încălcări ale drepturilor omului în Rusia.

„Toate acestea au venit pe fondul îngrijorărilor tot mai mari exprimate în Europa cu privire la utilizarea „mandatului rosu” de catre autocrațile de stat pentru a închide gura criticilor“, se spune în articol.

În acest an, Consiliul Europei a numit încercările anterioare de a-l aresta pe Browder prin Interol drept exemplu de „utilizare necorespunzătoare” a sistemului, în scopuri politice, de către statele autoritare. Autorul raportorului special, Bernd Fabritius, a declarat că autoritatea europeană pentru protecția drepturilor omului a dat clar de înțeles șefilor Interpol că ar trebui să blocheze automat toate solicitările repetate de „mandat roșu“.

„Încercările anterioare ale Rusiei de a emite mandat roșu pe numele lui Browder prin Interpol au fost blocate pe fondul indignarii publice fațe de utilizarea în scopuri politicie a rețelei internaționale de poliție. Cu toate acestea, numirea recentă a unui ofițer de poliție rus în funcția de vicepreședinte al acestui organism (generalul Alexander Prokopciuk), poate ajuta Moscova să-și atingă obiectivele”, se mai precizează în articol.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md