(foto) Cele mai frumoase blocuri universitare din lume care îți oferă studii de calitate și relaxare pentru ochi

Coimbra_University
Foto: Photo: wikipedia

Acum că vara este pe sfârșite, elevii vor începe școala, iar studenții vor merge la universitate, echipa #diez a decis să selecteze cele mai frumoase blocuri universitare de pe glob. Care sunt acestea, aflați din articol.

#Cambridge, Marea Britanie

Photo: veritas.org
Photo: veritas.org

Cambridge nu este numai una dintre cele mai bune universități din lume, dar este și una dintre cele mai frumoase. Fiecare dintre cele 29 de colleges pentru studenții la licență este unic prin stil și arhitectură.

# Universitatea Națională Autonomă din Mexico, Mexico

Photo: Margaret Metcalfe
Photo: Margaret Metcalfe

Frumusețea Universității Naționale Autonome din Mexico a impresionat atât de mult lume, încât UNESCO a declarat această clădire patrimoniu mondial. Blocurile au fost proiectate de unii dintre cei mai buni arhitecți din Mexico, iar în campusul principal pe pereți poate fi recunoscută mâna artiștilor Diego Rivera și David Alfaro Siqueiros.

# Universitatea din Coimbra, Portugalia

Photo: wikipedia
Photo: wikipedia

Cea mai veche universitate din Portugalia, Universitatea din Coimbra are mai mult de 7 secole de activitate educațională. Aceasta este dotată cu statui vechi precum este cea a Regelui João al III-lea, care stă în fața librăriei Joanina și este considerată una dintre cele mai frumoase librării din lume.

# Universitatea Oxford, Marea Britanie

Photo: sheknows.com
Photo: sheknows.com

Universitatea din Oxford datează din anul 1167 și este cea mai veche universitate din lume cu predare în limba engleză. Din cauza vechimii, arhitectura ei s-a păstrat aproape intactă încă de pe vremea saxonilor. Imaginea ei mai este cunoscută din filmele Harry Potter.

# Univestitatea Yale, SUA

Photo: theodysseyonline.com
Photo: theodysseyonline.com

Universitatea Yale este localizată în New Haven, Connecticut și este faimoasă pentru stilul gotic în care a fost contruită. Această universitate prestigioasă a cărei diplomă este cotată la un nivel foarte înalt a fost proiectată de arhitecții faimoși Frank Gehry, Louis Kahn și Eero Saarinen.

# Universitatea St. Andrews, Scoția

Photo: ardgowanhotel.co.uk
Photo: ardgowanhotel.co.uk

Universitatea unde Ducele și Ducesa din Cambridge au făcut cunoștință este prima universitate din Scoția care a fost fondată între 1410 și 1413. Campusul Univestității St. Andrews este plin de arhitectură medievală.

# Universitatea Stanford, SUA

Photo: neucampusplanning.com
Photo: neucampusplanning.com

Universitatea Stanford din SUA este una dintre cele mai spațioase universități pentru că teritoriul său se întinde pe 8180 acri de pământ. Campusul acesteia are drumuri și paturi florale create de Frederick Law Olmsted, designerul care a stat la baza creării New York City’s Central Park.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente