Transportul de mărfuri crește, cel de pasageri continuă să scadă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În primele 8 luni ale acestui an, întreprinderile de transport feroviar, rutier, fluvial şi aerian au transportat 8,1 milioane tone de mărfuri, volum superior celui înregistrat în perioada similară din anul 2016 cu 22,4% și cu 16,1% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, arată datele Biroului Național de Statistică.

În ianuarie-iulie 2017 întreprinderile de transport rutier au transportat 5,7 milioane de tone de mărfuri, cu 17,9% mai mult decât în perioada corespunzătoare din anul 2016. Ponderi considerabile în volumul total de mărfuri transportate cu transportul rutier revin întreprinderilor din municipiile Chişinău şi Bălţi.

Cu mijloacele de transport feroviar în aceste 8 luni ale anului au fost transportate 2,3 milioane tone de mărfuri, sau cu 36,4% mai mult faţă de aceeași perioadă din anul trecut.

Potrivit BNS, în structura mărfurilor încărcate în vagoane la staţiile de cale ferată din ţară ponderi mai mari s-au înregistrat la materiale de construcţie şi ciment, cereale şi produse de panificaţie, metale feroase şi fier vechi, petrol şi produse petroliere.

Totodată, în această perioadă, cu autobuze şi microbuze au fost transportaţi cu 2,2% mai puţini pasageri, iar în trenuri – cu 23,3% mai puţini călători comparativ cu perioada similară a anului 2016.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...