Unii locuitori ai capitalei susţin că scumpirea călătoriei în transportul public nu este binevenită şi că aceasta îi va afecta în mare măsură.

Alţii spun însă că preţul călătoriei nu a crescut de ani buni şi că scumpirea ar fi motivată.

Şeful Regiei Transport Electric, Gheorghe Morgoci, menţionează că precedenta majorare a fost operată acum opt ani, atunci când şi preţurile de piaţă erau altele.

Şi administratorii liniilor de microbuz susţin proiectul de creştere a tarifelor pentru o călătorie în transportul în comun. Ei spun că cer autorităţilor această majorare din 2014.

Amintim că Primăria Capitalei a elaborat un proiect de decizie prin care tariful pentru o călătorie cu autobuzul şi troleibuzul va creşte cu un leu. Documentul a fost propus spre examinare Consiliului Municipal. Autorităţile locale spun că au luat hotărârea în urma solicitărilor operatorilor municipali, dar şi a celor privaţi. În septembrie, Primăria Chişinău va iniţia discuţii publice pe marginea acestui subiect. La întâlniri vor fi invitaţi consilierii municipali, experţi în domeniu şi reprezentanţi ai societăţii civile. De asemenea, în timpul discuţiilor, transportatorii vor argumenta necesitatea aprobării noilor preţuri. Actualele tarife pentru călătoria cu troleibuzul şi autobuzul au fost stabilite în 2009, iar costul unei călătorii cu microbuzul nu a fost modificat din 2006.