(OFICIAL) Al doilea cel mai scump transfer din istorie s-a făcut; Cât a plătit Barcelona pe Dembele

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Telenovela s-a încheiat! FC Barcelona a anunțat pe site-ul oficial transferul lui Ousmane Dembele, de la Borussia Dortmund, francezul devenind cel mai scump jucător cumpărat vreodată de clubul catalan.

Borussia Dortmund va primi în schimbul lui Dembele nu mai puțin de 105 milioane de euro, iar suma poate crește în funcție de performanțele atacantului pe Camp Nou. Internaționalul francez a semnat o înțelegere valabilă pe 5 ani cu vicecampioana Spaniei și are o clauză de reziliere de 400 de milioane de euro.

Dembele se desparte astfel de gruparea germană Borussia Dortmund și devine cel mai scump fotbalist din istoria clubului catalan, dar și al doilea din istorie, depășind mutarea din 2016, când Pogba ajungea tot pentru 105 milioane de euro de la Juventus la Manchester United, fără însă alte bonusuri în plus.

Transferul atacantului francez depășește cele mai scumpe achiziții făcute în ultimii ani de FC Barcelona, care a plătit 97 milioane euro pentru aducerea brazilianului Neymar de la FC Santos (în 2013) și 81 milioane în schimbul uruguayanului Luis Suarez de la FC Liverpool (în 2014).

Dembele, în vârstă de 20 de ani, va avea o clauză de reziliere de 400 de milioane de euro.

Ziarul spaniol Marca reamintește faptul că Dembele a fost achiziționat de Borussia Dortmund în urmă cu un an, de la formația franceză Rennes, cu doar 15 milioane euro.

În această vară, Dembele a boicotat antrenamentele Borussiei, în speranța unui transfer la Barcelona.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...