20:12:03 16.04.2024
Stiri

Candu: „Rusia ar face bine dacă și-ar îndeplini obligațiile internaționale asumate şi ar alege calea unui comportament constructiv și ar începe discuțiile despre o posibiliă retragere a trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova"

Politică 25.08.2017 17:46 Vizualizări2317 Autor: Ziarul National
Candu: „Rusia ar face bine dacă și-ar îndeplini obligațiile internaționale asumate şi ar alege calea unui comportament constructiv și ar începe discuțiile despre o posibiliă retragere a trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova


„Federația Rusă ar face bine dacă și-ar îndeplini obligațiile internaționale asumate, dacă ar alege calea unui comportament constructiv și ar începe discuțiile despre o posibiliă retragere a trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, dar nu să reacționeze negativ la solicitările Guvernării de la Chișinău, care sunt cât se poate de legale și întemiate”. Declarațiile aparțin președintelui Parlamentului, Andrian Candu, făcute pentru portalul media Big Planet.

Potrivit lui Candu, Chișinăul nu intenționează să complice situația actuală, ci va face uz de toate posibilitățile diplomatice pentru a rezolva toate disensiunile dintre Republica Moldova și Federația Rusă. Mai mult, șeful Legislativului a accentuat că subiectul de bază în acest context rămâne prezența trupelor ruse de pe teritoriul regiunii transnistrene și insistă pe retragerea Grupului Operativ al Forțelor Ruse, dar nu contingentul de pacificatori din regiune.

CITIȚI și Krasnoselski vobește din nou despre un RĂZBOI la Nistru, în contextul solicitării Chișinăului de a discuta la ONU retragerea trupelor rusești din R. Moldova

„Aceasta este poziția oficială a Republicii Moldova și dreptul guvernării de a cere ajutorul și implicarea celor mai importanți actori de pe arena internațională. Acest lucru este imperios, deoarece prezența unor militari străini pe teritoriul țării noastre reprezintă o încălcarea a Constituției și anume o încălcare a neutralității noastre. Solicitarea pe care am făcut-o la ONU este următorul pas pe care l-am făcut, după declarația aprobată de Parlament. Și nu ne vom opri aici. Vom activiza toate discuțiile la această temă și pe alte canale, folosi ndu-ne de sprijnul arenei internaționale”, a declarat Andrian Candu.

Andrian Candu a mai declarat că și prezența trupelor ruse, dar și exercițiile militare pe care le efectuează, sunt ilegale. „Ele încalcă nu doar legea, dar și înțelegerile pe care le avem cu ei, în special acordul de încetarea a operațiunilor militare în zonă, stabilite încă în 1992. Noi nu vrem să înrăutățim lucrurile, de aceea vom utiliza toate posibilitățile diplomatice pentru a nu permite astfel de acțiuni unilaterale”, a spus Candu.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md