18:52:05 24.04.2024
Stiri

NU le permiteți copiilor să se joace cu aceste lucruri: Peste 7 000 de copii din R. Moldova s-au intoxicat cu produse chimice

Știri 25.08.2017 17:00 Vizualizări2645 Autor: Ziarul National
NU le permiteți copiilor să se joace cu aceste lucruri: Peste 7 000 de copii din R. Moldova s-au intoxicat cu produse chimice
Poză simbol


Produsele chimice, inclusiv cele pe care le folosim în casă, reprezintă un mare pericol, mai ales pentru copii.

Potrivit datelor Centrului Național de Sănătate Publică, în ultimii cinci ani în R. Moldova s-au intoxicat cu produse chimice peste 25 de mii de peroane, aproape o mie dintre care au decedat.

În circa o treime din cazuri sau 7 000 au avut de suferit copiii, la care riscul intoxicării este cu atât mai mare, cu cât mai sporită este și curiozitatea înnăscută la ei pentru tot ce-i înconjoară. O clipă de neatenție și copilul poate înghiți înălbitor pentru rufe, de exemplu, iar impactul poate fi fatal.

Pentru a preveni astfel de situații, responsabilii din domeniu vor desfășura, la începutul lunii septembrie curent, o campanie de prevenire a intoxicațiilor acute neprofesionale exogene de etiologie chimică, cu genericul „Asigură un mediu fără pericole chimice pentru copilul tău”.

În cadrul campaniei vor fi realizate mai multe activități de informare și comunicare tematică referitoare prevenirii intoxicațiilor și protecției sănătății de acțiunea diferitor substanțe chimice, utilizate în scopuri menajere, de protecție a plantelor și combatere a dăunătorilor în agricultură și sectorul animalier, în industria alimentară, alimentația publică și comerț etc., dar și discuții publice, instruiri, emisiuni radio și TV, informații în presă, întruniri cu dezbateri tematice în comunități etc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md