Aliona Savcenko şi Alina Orlova au recunoscut că au torturat împreună cel puţin 15 animale, printre care câini şi pisici recuperate din adăposturi pentru animale şi din anunţuri la mica publicitate, a precizat Comitetul de Anchetă într-un comunicat.

Cele două fete, care la momentul faptelor aveau fiecare 17 ani, au fost condamnate la patru ani şi trei luni şi respectiv trei ani şi zece zile de închisoare cu executare, în urma unui proces care s-a derulat în spatele uşilor închise, timp de cinci luni, la Habarovsk, în Extremul Orient rus, potrivit RIA Novosti.

''Curtea a stabilit că cele două prietene au tratat în mod sistematic cu mare cruzime animale, folosind metode sadice, mutilându-le sau omorându-le'', subliniază Comitetul de Anchetă.

Rapoarte elaborate de experţi au arătat că cele două tinere nu sufereau de niciun dezechilibru mintal, informează RIA Novosti.

Potrivit televiziunii ruse, care le-a supranumit ''măcelăresele din Habarovsk'', ele duceau animalele într-o clădire abandonată, pentru le călca apoi în picioare sau a le scoate ochii.

În vârstă de 18 ani, prietenul lor Viktor Smişliaev a primit, la rândul său, trei ani de închisoare cu executare, pentru că a filmat actele de cruzime ale celor două adolescente.

Părinţii celor trei au fost de asemenea condamnaţi printr-o procedură separată la o amendă pentru ''neglijenţă în educarea copiilor''.

Actele de cruzime faţă de animale sunt arareori pedepsite sever în Rusia, unde astfel de condamnări sunt o excepţie.