Cogniac și bunuri de larg consum de zeci de mii de lei, depistate fără acte la frontieră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La frontiera de nord a țării au fost semnalate 2 cazuri privind deținerea și transportul ilegal de bunuri. Ambele rețineri au rezultat în urma desfășurării de către polițiștii de frontieră a unui șir de acțiuni pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor transfrontaliere.

În primul caz, o cetățeancă a Republici Moldova de 48 de ani a fost documentată pentru transportarea, fără acte de proveniență, a bunurilor de larg consum. Marfa, în sumă de 30 mii lei, a fost depistată în trenul „Cernăuți-Larga”. La fel, din cercetările primare s-a constatat că bunurile au fost introduse ilegal din Ucraina în Republica Moldova.

În cea de-a două reținere, urmare a informațiilor operative, un echipaj al Poliției de Frontieră a descins la domiciliul unui locuitor al orașul Lipcani, raionul Briceni, bănuit de transport și comercializare ilegală de alcool.

Din gospodăria acestuia, polițiștii de frontieră au ridicat 32 de sticle a câte 1,5 litri fiecare, pline cu lichid asemănător cu cogniac, cât și alte 6 butelii cu un volum total de 132 litri, după miros și culoare fiind alcool etilic. La finalul cercetărilor, moldoveanul de 55 de ani va fi sancționat, conform legii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...