Plahotniuc minte cu neruşinare în presa ucraineană! Democratul afirmă că opoziţia de dreapta cere la Bruxelles anularea Acordului de Asociere cu UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nu le vom permite oponenţilor noştri, oricine ar fi ei, să dezvolte scenarii privind discreditarea sau încetinirea cursului proeuropean de dezvoltare al Republicii Moldova. Aceasta afirmă liderul democrat Vlad Plahotniuc într-un interviu oferit portatului ucrainean UNN. Aceasta însă minte cu neruşinare afirmând că unele formaţiuni a opoziţiei de dreapta fac jocul socialiştilor, declarând că sunt proeuropene, dar care „toată ziua bat pragurile la Bruxelles pentru a solicita anularea regimului [liberalizat] de vize şi chiar anularea Acordului de Asociere cu UE, doar pentru că aşa pot ei lupta cu Guvernul şi nu găsesc nimic mai serios şi comprehensiv pentru a apărea în faţa cetăţenilor”.

Mai mult ca atât, deşi l-a ajutat pe Igor Dodon să devină preşedinte, iar democraţii şi socialiştii au modificat sistemul electoral în unul mixt, conlurând şi în continuare, preşedintele democrat afirmă că aceasta ar face, de fapt, opoziţia de dreapta, dar şi unele formaţiuni de stânga.

„Transformându-se, indirect, într-un agent electoral al prorusului I. Dodon, această opoziţie crează confuzie în rândurile electoratului de dreapta, o parte a căreia, potrivit ultimelor sondaje, s-a încurcat definitiv în înţelegerea greutăţilor şi evenimentelor legate de menţinerea cursului proeuropean al Moldovei. Din păcate, acest mod naiv şi vicios în care opoziţia de drepta face politică, dar şi unele partide ale opoziţiei de stânga, a permis socialiştilor şi lui I. Dodon să-şi consolideze poziţia şi să profite pe deplin de greşelile lor politice”.

În context, Plahotniuc a admis posibilitatea ca divergenţele dintre guvernare şi preşedinte să ia turaţii în viitorul apropiat şi, mai ales, în ajunul alegerilor. „Nu este exclus că preşedintele I. Dodon va încerca să persevereze în promovarea agedei sale politice, orientându-se la următoarea campanie electorală, dar noi suntem pregătiţi să răspundem decisiv la orice acte ale acestuia care pot acţiona negativ asupra intereselor cetăţenilor. Pe de o parte, noi nu ne vom lăsa provocaţi de acele acţiuni care riscă să destabilizeze ţara. Pe de altă parte, nu vom permite oponenţilor noştri, oricine ar fi ei să dezvolte scenarii privind discreditarea sau încetinirea procesului proeuropean de dezvoltare a Republicii Moldova”, a menţionat liderul PD.

Este de menţionat că nici Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu, nici Partidul Platforma „Demnitate şi Adevăr”, condus de Andrei Năstase, nu au cerut niciodată în mod public anularea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană sau a Regimului liberalizat de vize.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...