11:21:57 25.04.2024
Stiri

Krasnoselski vobește din nou despre un RĂZBOI la Nistru, în contextul solicitării Chișinăului de a discuta la ONU retragerea trupelor rusești din R. Moldova

Politică 25.08.2017 14:00 Vizualizări1998 Autor: Ziarul National
Krasnoselski vobește din nou despre un RĂZBOI la Nistru, în contextul solicitării Chișinăului de a discuta la ONU retragerea trupelor rusești din R. Moldova


„Această inițiativă nu are scopul de a menține pacea pe ambele maluri ale Nistrului. Sunt ferm convins că cei care au provocat această situație, care vor retragerea pacificatorilor ruși din zona de securitate își doresc să escaladeze conflictul din regiunea transnistreană. Trebuie să ne gândim cui îi convine acest lucru”, așa a comentat liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, solicitarea Guvernului de la Chișinău de a introduce în agenda de discuții a Adunării Generale a ONU chestiunea retragerii trupelor rusești din R. Moldova.

Într-un interviu pentru „Parlamentskaia Gazeta” din Rusia, Krasnoselski s-a arătat convins că, dacă „pacificatorii ruși” vor pleca din regiune, posibilitatea ca ostilitățile de la Nistru să fie reluate este „foarte mare”.

„Noi avem informațiile din surse deschise. Regiunea este mică, informația oricum iese la suprafață. Și, desigur, ținem evidența unor astfel de evenimente. Voi spune sincer, nu există optimism în situația din interiorul și din afara Transnistriei”, a amenințat voalat liderul separatist.

Krasnoselski se bazează pe sprijinul Rusiei la ONU și anunță că acolo ar putea fi pusă problema recunoașterii internaționale a Transnistriei.

„Rusia nu este doar un stat puternic. Rusia este un garant al reglementării conflictului transnistrean și este garantul negocierilor în formatului „5 + 2“. Federația Rusă ar putea reprezenta la ONU interesele Transnistriei. Și dacă R. Moldova pune, la Organizația Națiunilor Unite, problema retragerii pacificatorilor ruși din Transnistria, de ce, în situația creată, să nu ridicăm problema la ONU de recunoaștere a Transnistriei?”, întreabă liderul separatist în același interviu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md