Participă la un workshop la Cahul, explorează mediul cinematografic și crează-ți propriul scurtmetraj

8266
Foto: warwickartscentre.co.uk

Tinerii dornici să exploreze mediul cinematografic au șansa să participe la workshop-ul Exploration și să fie ghidați de către profesioniști în procesul de realizare al unui film scurt pe o temă socială care îi preocupă.

Workshop-ul are ca obiective creșterea coeziunii echipei, stimularea stimei de sine și dezvoltarea competențelor prosociale. Prin natura activităților, participanții vor dezvolta un nivel de atenție ridicat față de problemele sociale ale comunității și capacitatea de a folosi puterea poveștilor pentru a produce schimbări.

De-a lungul celor 6 zile de lucru intensiv, participanții vor învăța despre mediile fundamentale pentru realizarea unui film documentar: cameră și înregistrare de sunet, baze ale scrierii scenariului de documentar și montaj. Apoi vor aplica ce au învățat prin crearea de proiecte de grup sub ghidarea tutorilor. După etapele de producție și post-producție ale filmelor realizate, fiecare grup își va proiecta filmul în fața colegilor, după care se vor purta discuții în cadrul cărora se încurajează exprimarea părerilor constructive.

Filmele finalizate vor fi proiectate pe ecran mare, în ultima zi a festivalului.

Cerințe de aplicare:

# Participanții sunt cetățeni ai Republicii Moldova și își dețin reședința în Raionul Cahul;

# Vârsta minimă a participanților este 16 ani;

# Participanții sunt fluenți în limba română;

# Experiență în domeniul filmului nu este necesară.

Participarea la workshop este gratuită. Cazarea, mâncarea și transportul (pe teritoriul Republicii Moldova) sunt asigurate de către MOLDOX LAB.

Exploration Workshop se va desfășura timp de 6 zile, în perioada 23-28 septembrie. Prezența este obligatorie în fiecare zi.

Dacă dorești să te înscrii, o poți face aici, deadline-ul de aplicații este data de 10 septembrie 2017.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente