(METEO) Dublu COD GALBEN din cauza căldurii și lipsei precipitațiilor până pe 1 septembrie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După câteva zile mai răcoroase se pare că temperaturile ridicate revin, astfel pentru următoarele 7 zile meteorologii au emis cod galben de caniculă şi pericol excepțional de incendiu.

„Pe 26 şi 27 august se prevede vreme caniculară, temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33-35 grade Celsius”, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Mâine maximele vor oscila între 32 și 34 de grade Celsius, iar la noapte temperaturile maxime vor fi între 19 și 21 de grade Celsius.

Totodată, în sudul republicii se va menține pericolul excepțional de incendiu, cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole. Din cauza lipsei unei cantități semnificative a ploilor până la data de 1 septembrie se va crea pericolul excepțional de incendiu pe o mare parte a teritoriului.

De asemenea, până pe 31 august rămâne valabil Codul Galben de secetă. În legătură cu lipsa precipitațiilor și temperaturilor înalte ale aerului, în rîurile și lacurile din țara se atestă Seceta Hidrologică. Astfel, meteorologii solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Meteorologii recomandă tuturor persoanelor să evite expunerea la soare în intervalul 11:00-18:00.

Astăzi, în nordul țării sunt înregistrate valori între 26 și 29 de grade Celsius, în centrul republicii avem temperaturi între 27 și 30 de grade Celsius, în timp ce în sudul țării sunt așteptate temperaturi de până la 31 de grade Celsius.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...