NATO va urmări atent exercițiile militare ruse din luna septembrie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Alianța Nord-Atlantică va urmări atent exercițiile militare ce vor avea loc luna viitoare în Belarus și vestul Rusiei, a declarat vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care i-a cerut Moscovei transparență și respectarea acordurilor internaționale, informează Reuters.

Stoltenberg se află în vizită în Polonia unde este desfășurat un batalion al forțelor aliate condus de SUA.

„Vom urmări foarte atent desfășurarea acestor exerciții”, a declarat oficialul NATO după o întâlnire cu șefa guvernului polonez, Beata Szydlo, în legătură cu exercițiile militare „Zapad 2017” care vor începe la jumătatea lunii septembrie.

„Toate țările au dreptul la exerciții ale forțelor lor armate, dar în același timp ele trebuie să-și respecte obligația de a fi transparente”, a adăugat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice.

Exercițiile „Zapad 2017” sunt prevăzute pentru 14 — 20 septembrie în vestul Rusiei și în Belarus, un aliat al Moscovei care are granițe cu Letonia, Lituania și Polonia.

Aproape 12.700 militari ruși și belaruși urmează să participe la aceste exerciții, potrivit guvernului de la Minsk, dar Lituania afirmă că în realitate vor fi mobilizați circa 100.000 de militari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...