Facebook te ajută să faci fotografii la 360 de grade fără alte aplicații

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nu trece o săptămâni fără noutăți și experimente legate de Facebook. De această dată, este vorba de facilitarea fotografiilor la 360 de grade.

Cei de la Facebook întâmpină dificultăți în menținerea utilizatorilor. Mai ales când vine vorba de utilizatorii tineri, cei mai mulți migrează către Snapchat, Instagram și alte rețele sociale mai cool. Pentru a opri acest trend îngrijorător, oficialii celei mai mari rețele sociale fac eforturi pentru a te ține legat de aplicația omonimă de mobil.

În acest scop, o nouă versiune de Facebook te ajută să imortalizezi imagini panoramice la 360 de grade fără să părăsești aplicația. Deși suportul pentru găzduirea unor fotografii la 360 de grade a fost introdus de mai bine de un an pe platforma online, pentru a genera acel tip de conținut erai nevoit să apelezi la o aplicație terță. Din fericire, nu va mai fi cazul de acum înainte.

În mod evident, sistemul implementat în Facebook nu va include aceleași artificii software pe care le găsești în alte programe de profil. Dacă faci însă panorame de două ori pe an, mecanismul dezvoltat de compania americană va fi perfect. Cei care folosesc o pagină de Facebook pentru a-și promova o afacere sau pentru a-și demonstra talentele artistice vor avea în continuare posibilitatea să realizeze panorame cu o varietate de programe mai mult sau mai puțin profesionale înainte de a le posta pe pagina de profil.

Noua funcție de fotografiere la 360 de grade va fi implementată simultan în aplicațiile de iOS și Android și ar trebui să fie disponibilă global în următoarele zile. Pentru a profita de ea, este suficient să apeși pe 360 Photo în capătul de sus al News Feed-ului, unde tastezi de obicei o postare nouă. Întregul proces de captură va fi asistat de o săgeată pe ecran care va încerca să te ajute să realizezi panorama perfectă. La final, poți atașa fotografia unui album existent sau o poți posta direct. În plus, pentru prima oară, poți defini o panoramă ca fotografie de copertă pe Facebook.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...